Sammenlign mobilabonnement

Ved å spesifisere dine behov kan du finne det beste mobilabonnementet for deg. Vi sammenligner alle mobilabonnementer fra alle norske mobiloperatører helt uavhengig.

NiceMobil 5 GB

Nice mobil logo
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

NiceMobil 12 GB

Nice mobil logo
12 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

PlussMobil 8 GB Standard

Plussmobil mobilabonnement
8 GB
Maks hastighet
1000 min
1000 SMS
EU/EØS Roaming

Chilimobil 5 GB

Chillimobil mobilabonnement
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

PlussMobil 4 GB

Plussmobil mobilabonnement
4 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Fjordkraft 5 GB

Fjordkraft mobil
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

IceUng 10 GB

Ice mobilabonnement
10 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
eSIM
Familiefaktura

PlussMobil Ung 5 GB

Plussmobil mobilabonnement
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Hvordan driftes Mobilabonnement.no?

Mobilabonnement.no er en gratis sammenligningstjeneste for mobilabonnement i Norge. Vi sammenligner alle mobilabonnementer fra alle norske mobiloperatører, og er ved dette er vi helt uavhengige.

Kostnadene til å drifte denne tjenesten dekkes av provisjon fra mobiloperatørene når du bestiller et abonnement gjennom oss. Vi får altså betalt av mobiloperatøren når du bestiller et abonnement gjennom oss. Dette påvirker ikke prisen du betaler, og du får akkurat samme pris som om du hadde bestilt direkte hos mobiloperatøren.

Sammenligningen er helt uavhengig, og vi viser deg alle mobilabonnementer som er tilgjengelig for deg. Vi viser deg også alle priser og vilkår, slik at du kan ta et godt valg. Våre avtaler vil ikke påvirke rekkefølgen på resultatene vi viser deg, og vi viser deg alltid de beste tilbudene først.

Vi har som mål å være den beste sammenligningstjenesten for mobilabonnement i Norge. Vi har derfor laget en tjeneste som er enkel å bruke, og som gir deg all informasjonen du trenger for å ta et godt valg. Vi har også laget en rekke guider som hjelper deg med å velge riktig mobilabonnement.

Sammenlign mobilabonnement

I dag er det en intens konkurranse i mobilabonnement-markedet, og dette gir stadig større fordeler til forbrukerne. Det blir viktigere og viktigere å finne billigste mobilabonnement som samtidig gir maksimal verdi for pengene.

De fleste mobiloperatører tilbyr ubegrenset tale, SMS og MMS både nasjonalt og i EU/EØS. Mest sentralt for de fleste forbrukere er derfor datamengden de ønsker inkludert i abonnementet. Noen tilbyr til og med mobilabonnement med ubegrenset data, men med redusert hastighet etter at den fastsatte datakvoten per måned er oppbrukt.

Hvilket mobilabonnement passer for deg?

Når du skal bestemme deg for datapakke i ditt mobilabonnement, er det lurt å ta en titt på ditt nåværende forbruk. Dette er enkelt å finne ut av ved å logge inn på kontoen din hos din nåværende mobiloperatør.

Alternativt kan du sjekke oversikten over databruken direkte på telefonen din, hvor du får detaljert informasjon om hvor mye data hver enkelt app har brukt.

Unngå å velge en datapakke som er langt over ditt faktiske forbruk. Samtidig må du ikke velge en pakke der du stadig går tom for data. De fleste operatører tilbyr nå dataoverføring til neste måned (data rollover), så det kan være smart å velge en datapakke som er litt over ditt gjennomsnittlige forbruk.

Mobilabonnement med mye data

Mobiltelefoner benyttes i dag til en rekke formål, og for de som streamer mye video eller generelt tilbringer mye av sin tid på mobilen, er det helt avgjørende å finne beste og billigste mobilabonnement med en betydelig datamengde.

Du vil finne datapakker med ulike mengder ekstra data som kan legges til hvis du går tom. Hvis du jevnlig står i en situasjon hvor du må fylle på med ekstra data, vil det være hensiktsmessig å oppgradere til et abonnement med mer data.

For deg som ikke bruker opp all den inkluderte dataen hver måned, er det en fordel hvis ubrukt data kan overføres til neste måned. De fleste abonnementer kommer nå med data rollover, så det er lurt å velge en pakke med litt ekstra data i tilfelle behovet skulle oppstå.

Dersom du er en stor forbruker av data, kan en ubegrenset data-løsning (fri bruk av data) være noe for deg. I slike tilfeller har du en fast mengde data inkludert per måned, og hvis du overskrider denne grensen, reduseres hastigheten.

Ved sammenligning av mobilabonnement med ubegrenset data, er det viktig å være oppmerksom på datamengden som tilbys, i tillegg til å sjekke om den reduserte hastigheten er tilstrekkelig for dine behov.

Les mer: Mobilabonnement med fri data

For deg som bare trenger fri tale, SMS og MMS

Hvis du er en av dem som foretrekker å begrense surfing på mobilen, enten det er fordi du har en eldre telefon eller rett og slett ønsker å være mindre tilkoblet, er det viktig å unngå å betale for unødvendig data. Det optimale mobilabonnementet for deg vil sannsynligvis være ubegrenset tale, SMS og MMS med fri bruk i EU/EØS, samtidig som det er lite data inkludert.

For deg som sporadisk trenger litt data, for eksempel for å sjekke nyheter eller e-post av og til, kan dette også være en mulighet. Med data rollover inkludert i abonnementet, vil den ubrukte dataen bli overført til neste måned, slik at du får mest mulig ut av abonnementet ditt.

Er du mellom litt data og mye data?

Heldigvis finnes det rimelige mobilabonnement som passer perfekt for de som ikke bare har behov for ubegrenset tale, SMS og MMS, men heller ikke trenger store datamengder, eller til og med ubegrenset data.

Når du tar kontakt med en eller flere mobiloperatører, kan du dele informasjon om hvordan du bruker telefonen din. Dette gjør det enklere å finne det optimale mobilabonnementet som passer for dine behov.

Slik unngår du samtidig å betale for tjenester du ikke trenger eller at du får for lite av det du faktisk trenger.

Faktorer du bør vurdere når du sammenligner mobilabonnement i Norge

Datamengden du får inkludert i mobilabonnementet og prisen for denne tjenesten utgjør kanskje de viktigste kriteriene for sammenligningen. Likevel er det flere andre faktorer som også kan være gunstig for deg å vurdere.

Videre tar vi en gjennomgang av andre fordeler som potensielt kan være inkludert i de tilgjengelige mobilabonnementene på markedet.

Dekning

Du har kanskje hørt eller sett reklamer fra mobiloperatører som fremhever full Telenor-dekning eller full Telia-dekning? Dette skyldes at de fleste mobiloperatørene i Norge benytter seg av Telenor og Telia sine nett.

Ice, derimot, bygger ut sitt eget nett og bruker Telias infrastruktur der de ikke kan tilby dekning selv.

Før du bestemmer deg for et mobilabonnement, er det lurt å sjekke dekningskart og forsikre deg om at det er tilstrekkelig dekning i området der du bor. Du kan også direkte kontakte operatørene for å få informasjon om dekningsforholdene.

Operatører som tilbyr Telenor-dekning:

Operatører som tilbyr Telia-dekning:

Operatører som tilbyr Ice-dekning:

Data rollover

Data rollover er en funksjon som gjør det mulig å overføre ubrukt data fra en måned til neste måned. Vanligvis begrenses denne overføringen til mengden data som er inkludert i datapakken din. Med andre ord, hvis du har et abonnement med 10 GB data, kan du samle opp opptil 10 GB med data rollover, slik at du totalt kan ha 20 GB i en måned. For de med 1 GB inkludert, vil grensen være 2 GB per måned.

Dersom du vet at du kommer til å bruke mye data i en bestemt måned, kan dette være en praktisk måte å akkumulere ekstra data på. Dette gir deg fordelen av å unngå å måtte kjøpe ekstra GB data eller oppgradere mobilabonnementet.

Et eksempel på når dette kan være nyttig, er under en ferietur til et sted uten tilgjengelig WiFi.

Bindingstid på mobilabonnement

Når man kjøper mobil med abonnement, følger det vanligvis med en bestemt bindingstid, som ofte er på 12 måneder. Totalprisen for denne avtalen kan ofte bli høyere enn om du hadde kjøpt mobilen separat uten abonnement, og i stedet valgt et rimeligere abonnement.

Ønsker du å bytte mobilabonnementet før bindingstiden er over, påløper det ekstra kostnader. Prisen for dette vil avhenge av gjenværende tid på bindingstiden.

Hvis det skulle dukke opp et billigere abonnement mens du er bundet av en avtale, vil besparelsen være mindre dersom du må betale bruddgebyr. Abonnementer uten bindingstid gir deg derimot fleksibiliteten til å enkelt bytte mobilabonnement slik at du kan benytte deg av billigere alternativer når de blir tilgjengelige.

Les mer om angrerett på mobilabonnement

Du kan samle abonnementene til hele familien

Flere mobiloperatører tilbyr fordeler dersom du samler mobilabonnementene for hele familien hos dem. Dette inkluderer ofte rabatter, som øker jo flere abonnenter som inkluderes i familiepakken. En annen fordel er at du kan fordele ubrukt data internt i familien.

Dette gir en effektiv måte å utnytte verdien av ubrukt data utover det som er tilgjengelig gjennom data rollover. På denne måten kan abonnementene gjøres rimeligere, uten behov for dyre datapakker. “Samlerabatten” bidrar også til å redusere kostnadene ytterligere.

Les mer om familieabonnement

Billig mobilabonnement - Flere fordeler

På internett finner du flere tester som sammenligner priser og kvalitet på ulike mobilabonnement for deg. Disse testene gjennomføres regelmessig, da prisene stadig endrer seg i et marked preget av svært høy konkurranse.

Som et resultat av denne konkurransen introduserer mobiloperatører stadig nye tilleggstjenester for å skille seg ut.

Dette kan inkludere tjenester som data rollover, selv om det nå i dag er blitt mer standard å tilby. Andre selskaper tilbyr gratis musikkstrømming eller produkter som ikke nødvendigvis er direkte relatert til mobilbruk.

Sammenlign for å finne det beste og billigste mobilabonnementet for ditt behov

Det er begrenset med forskjeller mellom de ulike mobilabonnementene, så det er viktig å identifisere nøyaktig hva du trenger for å dekke dine behov – verken mer eller mindre, men til riktig pris.

Når du har klargjort dine behov, er det en god idé å sammenligne de ulike abonnementene for å finne det optimale og mest kostnadseffektive mobilabonnementet for deg.

Ved å benytte deg av vår sammenligningstjeneste kan du enkelt få oversikt over markedet, og du kan alltid være trygg på at du velger riktig abonnement.

Sammenligne mobilabonnement for bedrifter

Mobilabonnementer for bedrifter fungerer på samme måte som i privatmarkedet, hvor man får fordeler som data rollover, fri tale, SMS og MMS og fri bruk i EU/EØS. Likevel er det noen faktorer man bør være oppmerksom på når man knytter seg til et bedriftsabonnement.

Mange bedriftsabonnementer kommer med en tilknyttet bindingstid. Selv om bindingstid ikke trenger å være en negativ faktor, bør kombinasjonen av bindingstid og oppsigelsestid kanskje bidra til at du utviser en viss varsomhet før du velger abonnementet.

Beste mobilabonnement for bedrifter

På det norske markedet for mobilabonnementer for bedrifter finnes det en rekke ulike abonnementer som tilbys av forskjellige mobiloperatører. For å finne beste mobilabonnementet for din bedrift, er det avgjørende å undersøke hvordan kundene vurderer mobiloperatørene gjennom sine omtaler.

Her er det ofte en fordel å sjekke flere sammenligningstjenester som tar for seg bedriftsabonnementer. Sjekk informasjon om fordeler, vilkår, datamengde og pris for å få en best mulig oversikt over hvert enkelt abonnement.

Sammenligne mobilabonnement for familie

Familieabonnementer kommer med flere funksjoner, og mobiloperatørene legger ulik vekt på disse elementene. Dette kan gjøre det utfordrende å sammenligne dem direkte, derfor er det viktig å velge det som passer best for deg og din familie. Disse faktorene kan du vurdere:

En faktura til tross for flere abonnenter

Hovedfordelen med et familieabonnement er at du mottar én felles regning for all bruk, noe som er den vanligste varianten. Dette krever opprettelse av en hovedabonnent, som deretter kan legge til andre medlemmer i familieabonnementet.

Hovedabonnenten vil ikke bare motta faktura og være ansvarlig for betalingen, men vil også ha oversikt over bruken til de andre familiemedlemmene inkludert i abonnementet.

Pris og rabatt

Det vanlige er at hovedabonnementet belastes for full pris, mens tilleggsabonnementene får en redusert pris. Prisavslaget kan også være betinget av at dere forplikter dere til tilleggstjenester fra operatøren.

Noen operatører tilbyr for eksempel strøm, og det kan dermed være mulig for alle husstandsmedlemmene å delta i en familiepakke med redusert pris på mobilabonnementet ved å inngå i et strømabonnement.

En annen mulighet er å tilby ekstra data til hovedabonnenten som en ekstra fordel.

Antall personer i familieabonnementet

Begrepet “familieabonnement” er ikke alltid bokstavelig ment. Vanligvis har man muligheten til å inkludere andre personer som for eksempel venner, kolleger eller naboer.

Det er imidlertid viktig å huske på at de fleste mobiloperatører opererer med en øvre grense for antall personer som kan inkluderes i abonnementet. Denne grensen varierer vanligvis fra fire til ti personer.

Datafordeling

Prisen på familieabonnementet avhenger alltid av hvor mye data man ønsker. Dette kan variere fra 1 GB til ubegrenset bruk. Ofte er det slik at hovedabonnenten fordeler dataene til de andre i gruppen.

Fordelingen kan baseres på forventet bruk, eller man kan følge et rettferdighetsprinsipp der alle får lik andel. Noen ganger er det også mulig å overføre egne data til en annen person i gruppen.

I enkelte familieabonnement skjer dessuten fordelingen automatisk, der dataene fordeles etter en lik brøk til alle medlemmene.

Data rollover i familieabonnementet

Data rollover, eller rullering av data, innebærer at ubrukt data fra inneværende måned overføres til påfølgende måned. De fleste abonnementer, inkludert familieabonnementene, inkluderer i dag data rollover.

Det er imidlertid vanlig at mengden data som kan overføres med data rollover ikke kan være høyere enn den inkluderte datamengden i det månedlige abonnementet. For eksempel, hvis man har 10 GB inkludert, kan man ikke overføre mer enn 10 GB. Det maksimale beløpet man kan ha tilgjengelig er derfor 20 GB.

Barn og unge

Mange operatører tilbyr rimelige mobilabonnementer spesifikt designet for barn og unge. Disse abonnementene kan både være et alternativ til og et supplement til familieabonnementet.

Når det gjelder barn, gir disse abonnementene foreldrene muligheten til å kontrollere databruken. Familieabonnementene fungerer samtidig som en nyttig måte å overvåke barnas datatrafikk på, og det er mulig å sette grenser for databruk.

Familieabonnement i utlandet

Mobiltelefoner følger naturligvis med når vi reiser utenlands. Når det gjelder familieabonnementer, er det ingen prinsipielle forskjeller sammenlignet med andre abonnementer.

Innenfor EU/EØS-området kan alle bruke telefonen som om de var hjemme i Norge, takket være EU-direktivet “roam like home”. Utenfor EU/EØS-området er imidlertid prisen betydelig høyere, og hver operatør har sine egne priser avhengig av hvilket land det gjelder.

Familieabonnementet gir en fordelaktig mulighet til å ha kontroll over barnas mobilbruk, spesielt når det kommer til bruk i utlandet.

Familieabonnement med ulike fordeler

Hver operatør som tilbyr mobilabonnement tilbyr sine egne varianter med ulike fordeler, og det er nødvendig å vurdere hva som lønner seg for din families eller gruppes sammensetning basert på dataforbruket deres.

Det er imidlertid ikke alltid sikkert at en operatørs familieabonnement vil være rimeligere enn om hver person går for det beste individuelle tilbudet fra en annen leverandør.

Det kan også være tilfeller der det lønner seg å vurdere å bytte mobilabonnement.

Er mindre mobiloperatører seriøse?

De mindre mobiloperatørene i Norge, som ikke tilhører Telenor, Telia og Ice, leier dekning fra de større aktørene.

Mange leverandører reklamerer med at dekningen skal være nøyaktig den samme som tidligere, og at du i praksis ikke skal oppleve noen tap i surfehastigheten hvis du for eksempel bytter fra Telenor til Phonero.

Selv om det kan være en minimal forskjell i hastighet, er det ofte vanskelig å merke denne forskjellen. Imidlertid har det vært tilfeller der kunder som bytter fra Telenor til en mindre leverandør på samme nettverk, opplever betydelig svekket hastighet og dekning.

Selv om hastigheten kanskje ikke er 100% som tidligere, er vi overbevist om at du kan ha tillit til mindre mobiloperatører. Du bør likevel alltid dobbeltsjekke omtaler på nettet før du tar videre skritt.

SIM-kort

SIM-kort kommer ofte i tre forskjellige størrelser - standard størrelse, micro SIM-kort og nano SIM-kort. Standard SIM-kort er ikke så vanlig i dag, og er på vei ut av markedet sammen med micro SIM-kort. De nyeste smarttelefonene som kjøpes i dag, er stort sett kompatible med nano SIM-kort.

Uansett størrelsen på SIM-kortet, inneholder alle SIM-kort den samme informasjonen – ditt telefonnummer og abonnementsdetaljene. Med andre ord kan ikke mobilabonnementet brukes før du setter inn SIM-kortet.

Så snart du setter inn SIM-kortet i telefonen din, synkroniseres telefonen med nettverket. Dette gjør det mulig å bytte SIM-kort uten å miste alle detaljer og informasjon som er lagret på telefonen.

Ofte stilte spørsmål

Hva slags mobilabonnement er best?

Hva som er beste mobilabonnement avhenger av individuelle behov og bruksmønstre, men for mange vil fri data i et mobilabonnement veie tungt.

Hvorfor velge Ice?

Ice reklamerer for eksempel med at du selv kan velge hvilket abonnement du ønsker å velge etter endt prøvetid. Du kan også når som helst bytte til et større eller mindre abonnement når du vil, enten i ice-appen, eller på mine sider.