Ingen

Anbefalte mobilabonnement for eldre

Talkmore 2 GB

Talkmore mobilabonnement
2 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Ice 1 GB

Ice mobilabonnement
1 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
eSIM
Familiefaktura

Når det kommer til data, er det viktig å vurdere hvor mye du faktisk trenger. For noen eldre er 1 GB data mer enn nok for å sjekke e-post og lese nyheter.

Hvis du liker å strømme musikk eller video, kan det hende at du trenger et abonnement med mer data, som 15 GB eller mer. Det er også viktig å tenke på data rollover, som lar deg spare ubrukt data til neste måned.

Bruk av tale, SMS og MMS

Mange eldre bruker tale og SMS som deres primære kommunikasjonsmiddel. Det er derfor viktig å velge et abonnement som inkluderer fri tale, SMS og MMS. Slik kan du sende bilder og videoer til familie og venner.

Dekning - en nøkkelfaktor når du skal velge mobilabonnement

Dekning er en av de mest kritiske faktorene når man skal velge et mobilabonnement for eldre som kanskje ikke har den samme mobiliteten som yngre mennesker. Dårlig dekning kan føre til tapte samtaler, uleselige tekstmeldinger og treg internettforbindelse, noe som kan være svært frustrerende.

Telenor vs Telia

Telenor dekning

Telenor er en av de eldste og mest etablerte telekommunikasjonsselskapene i Norge. De har investert tungt i sitt nettverk, noe som gir dem en solid dekning over hele landet.

For eldre som bor i avsidesliggende områder, kan Telenor være et trygt valg. De tilbyr også ulike abonnementer som inkluderer fri tale, SMS og MMS.

Fordeler:

Solid dekning

Takket være tunge investeringer i nettverket, tilbyr Telenor utmerket dekning over hele landet, inkludert avsidesliggende områder. Dette gjør dem til et trygt valg for de som bor utenfor større byer.

Tilpassede abonnementer

Telenor tilbyr en rekke abonnementer som inkluderer fri tale, SMS og MMS, noe som gir kundene fleksibilitet til å velge en plan som passer deres behov.

God kundeservice

Telenor er kjent for sin kundeservice, som ofte får høye rangeringer i kundeundersøkelser. Dette kan være en viktig faktor for eldre som kanskje trenger ekstra assistanse.

Ulemper:

Høyere priser

Telenor er generelt dyrere enn mange av sine konkurrenter. Selv om de tilbyr pålitelige tjenester, kan prisen være en barriere for noen kunder, spesielt de som er prisbevisste.

Ekstra kostnader for tilleggstjenester

Tilleggstjenester som forsikring eller internasjonal roaming kan komme med ekstra kostnader, noe som kan øke den månedlige regningen.

Telia dekning

Telia har også gjort betydelige investeringer i sitt nettverk i de senere årene. Selv om de kanskje ikke har like lang historie i Norge som Telenor, har de raskt blitt en sterk konkurrent.

Telia tilbyr ofte litt billigere abonnementer med lignende eller bedre inkluderte tjenester, som fri bruk av tale, SMS, og data i EU/EØS.

Fordeler:

Konkurransedyktige priser

Telia tilbyr ofte litt billigere abonnementer sammenlignet med andre store aktører i markedet. Dette gjør dem til et attraktivt valg for de som er prisbevisste.

Omfattende inkluderte tjenester

Telia-abonnementer kommer ofte med en rekke inkluderte tjenester som fri bruk av tale, SMS, og data i EU/EØS. Dette gir kundene frihet til å bruke mobilen som de vil, uten å bekymre seg for ekstra kostnader.

Sterkt nettverk

Takket være betydelige investeringer i nettverket, tilbyr Telia god dekning og høy datahastighet over hele landet.

Ingen bindingstid

Mange av Telias abonnementer kommer uten bindingstid, noe som gir kundene fleksibilitet til å bytte operatør når de ønsker.

Ulemper:

Begrensede kampanjetilbud

Telia har færre kampanjetilbud sammenlignet med noen av de andre store aktørene. Dette kan bety at du går glipp av spesielle rabatter eller bonuser som andre operatører kan tilby.

Ekstra kostnader for tilleggstjenester

Selv om grunnpakken er solid, kan det hende at du må betale ekstra for tilleggstjenester som forsikring eller ekstra data utenfor EU/EØS.

Ice vs Plussmobil

Ice dekning

Ice er en mindre leverandør som har spesialisert seg på å tilby god dekning i spesifikke områder, spesielt i landlige strøk.

Hva tilbyr Ice?

Ice tilbyr et mobilabonnement for 149,- NOK per måned, som inkluderer 1 GB data, fri tale, SMS og MMS. Dette abonnementet er spesielt designet for de som primært bruker mobilen til å ringe og sende meldinger.

Det gir også en liten mengde data, noe som kan være nyttig for små oppgaver som å kjøpe en bussbillett eller sjekke været.

Fordeler:

Lav månedlig kostnad: Med en pris på kun 149,- NOK per måned, er dette et svært økonomisk valg.

Ingen bindingstid: Du er ikke låst til en langvarig kontrakt, noe som gir deg friheten til å bytte leverandør når du vil.

EU/EØS inkludert: Du kan bruke abonnementet i EU/EØS-land uten ekstra kostnader.

Ice-appen: Med Ice-appen kan du enkelt holde oversikt over forbruket ditt.

Ulemper:

Begrenset datamengde: Med bare 1 GB data kan det være begrensende hvis du ønsker å streame video eller bruke andre datakrevende tjenester.

PlussMobil

PlussMobil er en annen mindre leverandør som tilbyr en rekke inkluderte tjenester i sine abonnementer, fra fri tale og SMS til data i EU/EØS. Dette kan være spesielt attraktivt for eldre som ønsker et enkelt, men allsidig abonnement.

PlussMobil har også et godt rykte for kundeservice, noe som kan være en viktig faktor for eldre som kanskje ikke er like teknologikyndige.

Fordeler:

Allsidige abonnementer

PlussMobil tilbyr en rekke inkluderte tjenester som fri tale, SMS og data i EU/EØS. Dette gir eldre muligheten til å ha et enkelt, men allsidig abonnement som dekker de fleste behov.

God kundeservice

PlussMobil har et godt rykte for kundeservice, noe som er en viktig faktor for eldre som kanskje ikke er like teknologikyndige. Dette gir en ekstra trygghet i tilfelle tekniske problemer eller spørsmål.

Ingen bindingstid

Mange av PlussMobils abonnementer kommer uten bindingstid, noe som gir kundene friheten til å bytte leverandør hvis de finner et bedre tilbud.

Konkurransedyktige priser

Som en mindre leverandør, har PlussMobil ofte lavere priser sammenlignet med de større aktørene, noe som kan være en stor fordel for prisbevisste kunder.

Ulemper:

Begrenset dekning

Som en mindre leverandør, kan PlussMobil ha begrenset dekning i noen områder, spesielt i mer avsidesliggende steder.

Færre tilleggstjenester

PlussMobil tilbyr kanskje ikke like mange tilleggstjenester som de større operatørene, som for eksempel forsikring eller spesialpakker for streamingtjenester.

Hvordan sammenligne billigste mobilabonnement?

Når du skal finne billigste mobilabonnement som samtidig passer dine behov, kan det ta noe tid. Det er mange faktorer å vurdere, fra datamengde til dekning og ekstra tjenester.

Forhåpentligvis kan vi korte ned tiden det tar med denne guiden:

1. Definer dine behov

Før du begynner å sammenligne, er det viktig å vite hva du faktisk trenger. Spør deg selv:

  • Hvor mye data trenger jeg?
  • Hvor ofte ringer jeg?
  • Trenger jeg ekstra tjenester som SMS, MMS eller internasjonal roaming?

2. Bruk sammenligningstjenester

Det finnes flere nettsider og apper som lar deg sammenligne mobilabonnementer, som for eksempel Prisjakt.no

Denne tjenesten gir deg en oversikt over priser, inkluderte tjenester, og kundevurderinger, noe som gjør det lettere å ta en informert beslutning.

3. Sjekk dekning

Billig er ikke alltid best, spesielt hvis dekningen er dårlig. Sjekk dekningskartene fra ulike operatører for å sikre at du vil ha god dekning der du ofte befinner deg.

4. Les kundeanmeldelser

Kundeanmeldelser kan gi deg en god indikasjon på kvaliteten på kundeservice, dekning, og andre aspekter som ikke nødvendigvis er inkludert i prisen.

5. Se etter kampanjer og tilbud

Mange operatører tilbyr spesialpriser eller kampanjer for nye kunder. Disse tilbudene kan gi deg en betydelig rabatt, men vær oppmerksom på at prisen ofte går opp etter kampanjeperioden er over.

Ofte stilte spørsmål

Hvem har det billigste mobilabonnementet?

PlussMobil har det billigste 4GB mobilabonnementet per nå. Det er også andre abonnementer med forskjellige datakvoter og priser fra Telenor, Telia, og Ice, som varierer fra 198 kr til 299 kr per måned. Det er viktig å merke seg at den billigste løsningen kan variere avhengig av dine spesifikke behov for data, tale, og SMS.

Hvor gammel må man være for å ha mobilabonnement?

Aldersgrensen for å ha et mobilabonnement kan variere mellom ulike leverandører, men generelt sett må man være minst 18 år for å inngå en kontrakt. Noen selskaper tilbyr også abonnementer spesielt designet for barn og tenåringer, som kan være knyttet til en voksen person sin konto.

Hvilket mobilabonnement anbefales?

Hvis du er ute etter et abonnement med god dekning, kan Telenor være et trygt valg. Hvis du er mer prisbevisst, kan PlussMobil eller Ice være gode alternativer.

Hva er det billigste Telenor abonnementet?

Telenor tilbyr et abonnement med 10GB data, full hastighet, og fri tale/SMS for 198 kr per måned. Dette er en av de billigere alternativene fra selskapet.

Ofte stilte spørsmål