NiceMobil 5 GB

Nice mobil logo
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

NiceMobil 12 GB

Nice mobil logo
12 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

PlussMobil 8 GB Standard

Plussmobil mobilabonnement
8 GB
Maks hastighet
1000 min
1000 SMS
EU/EØS Roaming

Chilimobil 5 GB

Chillimobil mobilabonnement
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

PlussMobil 4 GB

Plussmobil mobilabonnement
4 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Fjordkraft 5 GB

Fjordkraft mobil
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

IceUng 10 GB

Ice mobilabonnement
10 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
eSIM
Familiefaktura

PlussMobil Ung 5 GB

Plussmobil mobilabonnement
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
Ingen

For mange forbrukere kan det være utfordrende å avgjøre hva som er det mest kostnadseffektive alternativet når det gjelder mobilabonnement. De ledende mobiloperatørene på markedet markedsfører ofte lignende tjenester, for eksempel større datakvoter, fri tale, SMS og MMS, samt data rollover, blant annet.

På grunn av denne likheten mellom tilbudene, kan det virke som om det er begrenset med differensiering mellom dem, noe som kan gjøre valgprosessen mer utfordrende for forbrukerne. Selv om enkelte mobiloperatører tilbyr identiske tjenester, eksisterer det likevel variasjoner mellom dem. En fellesnevner for alle abonnementene er at økningen i datamengde vanligvis fører til høyere priser.

Derfor er det fornuftig å sammenligne priser på ulike mobilabonnement før du tar en beslutning, spesielt hvis målet er å bytte til et abonnement med større datamengde pr mnd.

Les mer: Mobilabonnement med fri data

Fordeler med mye data

Et abonnement med mye data har flere fordeler. Du trenger for eksempel ikke å bekymre deg for å gå tom for data, noe som kan føre til ekstra kostnader eller behov for å kjøpe ekstra datapakker for å fortsette å bruke mobildatatjenester.

Her er noen flere fordeler med abonnement med mye data:

Delt nett

Når du har mye data, kan det være en smart løsning hvis du ønsker å dele nett med andre. De fleste mobiler har en funksjon for å dele nett med andre enheter. Siden du har fri tilgang til mobilnett, er du en pålitelig kilde for å dele internett med andre som trenger det.

Få internett der du ellers ikke ville hatt det

Det samme gjelder for deg selv og andre enheter. Hvis du befinner deg på steder uten tilgang til Wi-Fi, men likevel trenger internett på en annen mobil, nettbrett eller datamaskin, kan du enkelt dele internett til disse enhetene. Dette gjør det mulig for deg å bruke dine enheter selv på steder der du ellers ikke ville hatt tilgang til internett.

Mange bruker mer data enn det man har inkludert i abonnementet

Når måneden nærmer seg slutten, står du overfor to valg: Enten må du kjøpe en ny datapakke eller risikere å kjede deg på den lange bussturen hjem.

Hvis du ofte befinner deg i situasjoner der du må kjøpe datapakker for å komme deg gjennom måneden, bør du vurdere å velge et abonnement med mye data. På den måten trenger du faktisk aldri å bekymre deg for dataforbruket igjen.

Ubegrenset data

I løpet av de siste årene har mobiloperatørene begynt å tilby mobilabonnement med ubegrenset data. Mens dette har vært standard i flere europeiske land i lang tid, har norske mobiloperatører vært tilbakeholdne med å tilby denne typen abonnement med fri data.

Chilimobil var pionerer i Norge med sitt abonnement som inkluderte fri data, og det tok ikke lang tid før dette ble svært populært. Kort tid etter lanserte Telenor sitt tilsvarende abonnement kalt "Fleksi". Dette abonnementet hadde en grunnkvote på 10 GB per måned, men hvis du overskred denne grensen, ble automatisk 5 GB ekstra lagt til for 50 kr.

Selv om dette abonnementet ikke tilbød fri data på samme måte som Chilimobil, var det gunstig for kunder med varierende datamønstre. Det var spesielt fordelaktig for kunder som vanligvis brukte rundt 10 GB per måned, men som av og til kunne ha behov for ekstra GB.

Les mer: Mobilabonnement med ubegrenset data

Ubegrenset data er imidlertid ikke ubegrenset

I praksis tilbyr ingen av aktørene ubegrenset data. De tilbyr i stedet store datamengder som i praksis er vanskelig å bruke opp hvis du bruker mobilen til vanlig bruk. Derfor vil du sjelden oppleve å gå tom for data i løpet av måneden, og abonnementet vil derfor føles som ubegrenset når det gjelder datamengden.

Det er imidlertid verdt å merke seg at hvis du overskrider grensen inkludert i ditt abonnement med ubegrenset data, vil hastigheten bli redusert. Du kan fortsatt bruke mobilen som normalt, men hvis du for eksempel prøver å streame video eller spille spill, kan det oppleves tregt.

Flere norske mobiloperatører tilbyr abonnementer med inkludert ubegrenset data, men hva som skiller dem egentlig fra hverandre?

Mye data for deg som reiser ofte

For de som tilbringer mye tid på reise innenfor EU/EØS-området, er et abonnement med mye data og EU inkludert et uvurderlig verktøy.

Når du reiser i EU/EØS-området, er det viktig å kunne holde kontakten med venner, familie og kolleger tilbake hjemme eller andre steder i verden. Med et abonnement med mye data, trenger du ikke å bekymre deg for å gå tom for data mens du chatter, ringer eller sender bilder og videoer.

Enten du trenger å finne veibeskrivelser, bestille billetter, sjekke værmeldingen eller finne anbefalinger for restauranter, er tilgang til internett avgjørende når du reiser. Med mye data til din disposisjon, kan du utforske og oppdage nye steder uten å måtte bekymre deg for begrensninger.

Samtidig, hvis du har EU/EØS-dekning inkludert i mobilabonnementet, trenger du ikke å bekymre deg for høye roamingavgifter eller ekstra kostnader når du bruker telefonen din i disse områdene. Du kan bruke telefonen din som hjemme, slik at du kan holde deg tilkoblet uten å tømme lommeboken.

Ofte stilte spørsmål