Deling av internett via mobiltelefon

Ingen

Vi tar alltid med oss våre mobilvaner, uansett hvor vi befinner oss – og dataen forsvinner raskt når vi deler, streamer eller sender snaps. Imidlertid, om noen i ditt følge har brukt opp sin datakvote, kan du enkelt la dem fortsette å surfe ved å dele internett.

Ved å aktivere delt internett på telefonen din, kan du gi venner og familie tilgang til internett, selv når de ikke har egen data tilgjengelig. Enten man er på reiser, campingturer eller andre steder der tilgang via Wi-Fi kan være begrenset. Alt du trenger å gjøre er å gå til innstillingene på din telefon og slå på "Mobil hotspot" eller "Delt internett".

Din mobiltelefon fungerer som et bærbart trådløst WiFi-nettverk uansett hvor du er. Med noen få enkle innstillinger kan du aktivere en Wi-Fi-sone og dele det raske mobilnettet med opptil ti enheter i nærheten.

Dette gir både et tryggere og ofte raskere nett enn å koble seg til et åpent Wi-Fi-nettverk. Ved å bruke din egen sikre tilkobling reduserer risikoen for hacking og uautoriserte tilganger som ofte kan forekomme på offentlige nettverk.

Finn billigste mobilabonnement til ditt bruk

Slik deler du internett fra iPhone

For å dele internett fra iPhone, kan du følge disse enkle trinnene:

Åpne innstillinger

Gå til innstillinger på telefonen din for å få tilgang til nettverksinnstillingene.

Trykk på "Delt internett"

Naviger til "Delt internett" eller "Mobil hotspot" i menyen.

Aktiver funksjonen ved å skru på bryteren

Skru på bryteren for å aktivere delt internett.

Lag et Wi-Fi-passord

Opprett et sterkt passord for det trådløse nettverket. Dette sikrer at bare de du gir passordet til, kan koble seg til.

Velg et navn for nettverket ditt. Dette gjør det enklere å finne og identifisere det trådløse nettverket du deler.

Del nettet ditt med andre enheter

Nå kan andre enheter koble seg til ditt delte nettverk ved å bruke passordet du har satt. Dette gir dem tilgang til internett via din mobildata.

Husk: Det er viktig å sette et passord for å beskytte nettverket ditt. Uten et passord kan hvem som helst i nærheten koble seg til og bruke dataen din, noe som kan føre til høyere kostnader og lavere hastigheter.

Tips: Du kan også få rask tilgang til funksjonen for delt internett ved å sveipe opp kontrollsenteret fra bunnen av skjermen og holde på WiFi-symbolet. Da vil du få opp flere alternativer hvor du kan slå delt internett av og på med en enkel knapp.

Slik deler du internett fra Android

For å sette opp en delt internettforbindelse fra en Android telefon, kan du følge disse trinnene:

Gå til innstillinger

Åpne innstillingsmenyen på telefonen din for å få tilgang til nettverks- og tilkoblingsalternativene.

Velg internettdeling

Finn og velg alternativet for internettdeling. Dette kan også være merket som "Delt internett" eller lignende avhengig av telefonmodellen.

Velg mobil trådløssone

Gå videre til alternativet for "Mobil trådløssone" eller "Wi-Fi hotspot". Dette er funksjonen som lar deg dele mobildataen din trådløst.

Skru på bryteren for å aktivere

Slå på bryteren for å aktivere deling av internett. Telefonen din vil nå begynne å sende ut et WiFi-signal som andre enheter kan koble seg til.

Lag et Wi-Fi-passord

For å sikre at kun de du gir tillatelse til kan bruke nettverket, sett et sterkt passord. Dette beskytter dataforbindelsen din mot uønskede brukere.

Velg et navn for det trådløse nettverket ditt. Dette gjør det enklere for andre å finne og koble seg til riktig nettverk.

Del nettet ditt

Nå kan andre enheter koble seg til det trådløse nettet du har opprettet ved å bruke passordet du har satt.

Har du tilstrekkelig med mobildata?

Når du deler internett fra mobilen din, vil alle enheter som kobler seg til nettverket bruke av din mobildata. Dette kan skje med lynende hastighet, spesielt hvis du har en 5G-telefon som støtter raskere dataoverføringer.

Hvis det strømmes mye video i høy oppløsning eller noen laster ned store filer, kan datamengden raskt øke. Slike aktiviteter krever betydelige mengder data, og det er viktig å være oppmerksom på forbruket for å unngå uønskede kostnader eller redusert hastighet når datakvoten overskrides.

For å unngå bekymringer rundt databruk, kan det være lurt å vurdere et mobilabonnement med ubegrenset data. Med et slikt abonnement kan du og de som deler internettforbindelsen din surfe, streame og laste ned filer uten å tenke på datagrenser. Dette gir en frihet og trygghet, spesielt i situasjoner hvor mange enheter er tilkoblet samtidig.

Les mer: Mobilabonnement med fri data

Familiedeling

Du kan konfigurere familiedeling slik at familien din kan koble seg til det delte internettet ditt automatisk – uten å måtte skrive inn passordet. Gjør dette:

  1. Gå til innstillinger > Delt internett > Familiedeling på enheten du deler internett fra.
  2. Slå på familiedeling. Hvis du ikke ser alternativet, kan du lese om hvordan du konfigurerer Familiedeling.
  3. Trykk på navnet til hvert av familiemedlemmene dine. Velg deretter om de trenger å be om godkjenning, eller om de kan bruke det delte internettet ditt automatisk.

Les mer: Finn beste familieabonnement

Ofte stilte spørsmål