Ingen

Ett eSIM-abonnement er eksklusivt designet for eSIM-enheter og er ofte betydelig rimeligere sammenlignet med abonnementer som benytter "tradisjonelle SIM-kort". eSIM-teknologien er integrert i de fleste moderne telefoner og muliggjør enkel overgang mellom ulike mobiloperatører.

Her kan du lese alt du trenger å vite om hvordan mobilabonnement med eSIM fungerer. Samtidig finner du en komplett oversikt over de beste mobilabonnementene med eSIM.

Hva er eSIM?

e-SIM er en forkortelse for "embedded SIM". Kort sagt er dette den nye digitale varianten av et SIM-kort.

Denne innovative eSIM-varianten gjør det unødvendig å bytte fysisk SIM-kort når du bytter mobiloperatør. Den største forskjellen ligger i at eSIM er et digitalt SIM-kort som identifiserer deg som bruker, ikke bare enheten du bruker.

Som et resultat slipper du bekymringer med å bytte SIM-kort når du skifter mobiloperatør eller enhet. Ved å aktivere en eSIM-kode som er unik for deg, får du enkelt og greit tilgang til ditt eget digitale eSIM-kort.

Hvordan fungerer eSIM?

Aktiveringen av det eSIM, skjer ved å taste inn en kode, kalt eSIM-nummer, som du mottar fra mobiloperatøren din. På denne måten kan enheten din enkelt kobles til mobilnettet med bare noen få tastetrykk.

Ved å benytte den digitale varianten, har du muligheten til å legge til så mange abonnementer som du ønsker, og enkelt bytte mellom ulike mobiloperatører uten behov for å vente på et fysisk plastkort (SIM-kort).

Det eneste som kreves for å aktivere SIM-kortet er altså eSIM-nummeret. Når det gjelder smartklokker, har for eksempel Apple Watch introdusert støtte for eSIM. Det er forventet at flere leverandører vil følge etter Apple, slik at det blir enklere å bestille og aktivere eSIM på ulike enheter.

Se alle mobilabonnementer med eSIM

I det norske mobilmarkedet finnes det ca. 250 mobilabonnementer, hvor bare 135 av disse er eSIM-abonnementer. Vi har samlet alle disse alternativene for deg slik at du kan sammenligne disse på en enkel måte.

Et eSIM-abonnement er spesifikt utviklet for eSIM-kunder, og det gir vanligvis reduserte månedlige kostnader og større fleksibilitet.

Forskjellen mellom fysisk SIM-kort og eSIM

Forskjellene mellom et SIM-kort og eSIM er ikke betydelige, og funksjonelt sett er et eSIM og et SIM-kort like. Begge SIM-løsningene har til hensikt å tildele mobildekning fra en mast i nærheten av deg, samt administrere inngående og utgående trafikk.

Imidlertid er forskjellen som forbrukeren opplever mye større. Hele opplevelsen med mobilabonnementer og mobiloperatører skal både bli enklere, billigere og mer miljøvennlig.

Kort sagt er forskjellene slik:

  • SIM-kort er fysisk og må byttes ved hvert operatørbytte.
  • SIM-kort er dyrere å produsere og krever betydelige fysiske ressurser.
  • SIM-kort er dyrere for kunden enn fullt elektroniske eSIM-abonnementer.

Kan man bruke 5G med eSIM?

e-SIM fungerer på samme måte som et vanlig SIM-kort, og du kan like enkelt få tilgang til 5G med eSIM som med tradisjonelle SIM-kort. Alt avhenger av mobiloperatøren din og om de har utbygd 5G-dekning i ditt område.

Noen telefoner krever aktivering av 5G i mobilnettverksinnstillingene, men alle telefoner som støtter eSIM har også tilgang til 5G-dekning så lenge mobiloperatøren tilbyr dette i ditt nærområde.

Sammenlign beste eSIM-abonnement

Et eSIM-abonnement er ofte rimeligere enn vanlige abonnementer, noe som kan føre til besparelser ved å bytte til eSIM. Men hvordan finner man det beste eSIM-abonnementet?

Det handler om å vurdere hvor mye data du trenger og hva du er villig til å betale for dette. Skal du satse på et nystartet og rimelig selskap, eller er det de veletablerte operatørene her i landet som du bør velge?

Disse er avgjørende spørsmål som krever nøye vurdering. Det beste eSIM-abonnementet for deg vil avhenge av dine individuelle behov og preferanser når det gjelder data, kostnader og pålitelighet.

Hvor mye data trenger du?

Det viktigste rådet når det gjelder valg av mobilabonnement er å undersøke hvor mye data du faktisk trenger. Å kjøpe ekstra data hver måned kan bli kostbart, så det er bedre å velge et abonnement med tilstrekkelig data inkludert.

Vær obs på dette når du ønsker et elektronisk SIM-kort

Mange mobiloperatører tilbyr eSIM og lar deg bestille det enten via kundesupport eller gjennom "Mine Sider". Imidlertid klassifiseres ikke alle disse abonnementene som dedikerte eSIM-abonnementer.

Abonnementer som er merket både med eSIM og SIM er i hovedsak ment for tradisjonelle fysiske SIM-kort, men de tilbyr også støtte for aktivering av eSIM. Disse abonnementene har vanligvis ikke redusert månedspris.

Mobiloperatører som tilbyr eSIM

Dersom du ønsker å bytte til eSIM, må du laste ned det digitale SIM-kortet over nettet. Du vil ikke motta et fysisk SIM-kort som må settes inn i telefonen.

Ved å velge eSIM unngår du ventetiden på uker som tradisjonelle SIM-kort kan medføre, og du vil være online på bare noen få minutter.

Det er imidlertid viktig å merke seg at for å kunne bruke eSIM må du ha en mobiloperatør som tilbyr denne teknologien.

Disse mobiloperatørene tilbyr eSIM:

  1. Chilimobil
  2. Fjordkraft Mobil
  3. PlussMobil
  4. Saga Mobil
  5. Talkmore
  6. Telenor
  7. Telia

Sammenlign alle mobilabonnement i Norge her

Ofte stilte spørsmål