Ingen

e-SIM er en forkortelse for "embedded SIM" og representerer den moderne digitale utgaven av tradisjonelle SIM-kort. I korte trekk eliminerer denne revolusjonerende eSIM-varianten behovet for fysiske SIM-kortbytter når du bytter mobiloperatør.

Den mest betydningsfulle forskjellen er at eSIM er en digital SIM-kortversjon som identifiserer deg som bruker, uavhengig av enheten du bruker.

Denne nyvinningen betyr at du ikke lenger behøver å bekymre deg for å bytte SIM-kort når du endrer mobiloperatør eller enhet. Ved hjelp av en unik eSIM-kode tilpasset deg, får du i bunn og grunn ditt eget digitale eSIM-kort.

Dette gir en praktisk og fleksibel løsning som gir deg friheten til å enkelt tilpasse deg endringer i mobiloperatør eller enhet uten å stresse med fysiske SIM-kortbytter.

Tips: Sammenlign alle mobilabonnement

Hva er eSIM?

eSIM er altså et integrert, elektronisk SIM-kort i mobiltelefonen eller smartklokken din. Målet med eSIM er å erstatte det konvensjonelle SIM-kortet som har vært i bruk de siste 20-30 årene, og dette eliminerer behovet for å bestille et nytt SIM-kort ved hvert skifte av mobiloperatør.

Med eSIM har du muligheten til å koble ulike enheter, som for eksempel smartklokker eller nettbrett, direkte til mobilnettet, uavhengig av hvor du befinner deg uten telefonen.

Denne fleksibiliteten gjør at du kan sende SMS eller besvare anrop direkte på klokken, for eksempel uten å være avhengig av Bluetooth-tilkobling til mobilen. Dermed gir eSIM deg en sømløs og praktisk måte å holde kontakt og bruke ulike enheter på.

Hvorfor velge eSIM?

Når du har eSIM og samtidig betaler regningene elektronisk, reduseres kostnadene betraktelig for mobiloperatøren knyttet til deg og ditt abonnement. Dette gir mobiloperatørene muligheten til å tilby lavere priser på mobilabonnement.

I tillegg til de økonomiske fordelene muliggjør eSIM også en enklere prosess med å bytte mobiloperatører. Vanligvis tar det noen uker å få oppstart i et nytt mobilselskap når du bruker et konvensjonelt SIM-kort.

Med eSIM kan imidlertid byttet skje på bare noen få minutter, noe som gir en betydelig raskere og mer smidig overgang til en ny operatør.

Betal regningen med bankkortet ditt

For å sikre at mobilabonnementene holder lavest mulig pris, er det vanlig at fakturaer ikke sendes ut i forbindelse med abonnementet. I stedet betales kostnadene enkelt med ditt vanlige bankkort.

Dette bidrar både til å skåne miljøet ved å redusere papirforbruket, men det gir også selskapene besparelser gjennom reduserte administrative oppgaver.

Denne praksisen har flere fordeler: den støtter miljøvennlige initiativer, reduserer kostnader for mobiloperatørene, og gir deg muligheten til å spare penger ved å velge slike økonomiske abonnement.

Dette representerer derfor ikke bare en finansiell fordel for deg som forbruker, men også en bærekraftig tilnærming som gagner både selskapet og miljøet.

Dette er fordelene med eSIM

Smidig bytte av operatør

Med eSIM er operatørbytte en rask og praktisk opplevelse for deg. Du kan enkelt konfigurere din eSIM med de nødvendige opplysningene fra den nye mobiloperatøren, og dermed foreta byttet uten å håndtere fysiske kort.

Dette er en stor fordel for brukere som ønsker å dra nytte av forskjellige mobiltilbud uten å være begrenset av tradisjonelle bytteprosesser.

Et billigere, elektronisk SIM-kort i mobilen

Ved å velge dedikerte eSIM-abonnementer kan du nyte godt av reduserte månedlige kostnader. Dette skyldes at administrasjonen av ditt kundeforhold blir betydelig forenklet med eSIM-teknologien.

Med eSIM kreves det mindre administrativ innsats for å håndtere og behandle abonnementet ditt, det betyr store kostnadsbesparelser for mobiloperatøren din.

Du kan fjernstyre mobilen med eSIM

Ved å aktivere eSIM i telefonen din, får du muligheten til å fjernstyre mobilen din. Skulle telefonen bli stjålet, har du mulighet til å deaktivere den slik at telefonen nærmest blir ubrukelig for vedkommende som har stjålet den.

Flere abonnement og telefonnumre

Når du reiser til utlandet eller for eksempel har både en jobbtelefon og en privattelefon, kan du opprette "ferieabonnementer" eller bedriftsabonnementer på samme telefon som ditt nåværende abonnement er med eSIM.

Slik kan du administrere flere abonnementer på én enhet uten behov for fysiske SIM-kortbytter. Enten du trenger et midlertidig abonnement for utenlandsopphold eller ønsker å holde privat- og jobbtelefonen separate på samme enhet, gjør eSIM det enkelt å tilpasse seg ulike situasjoner uten bryderiet med å bytte fysisk SIM-kort.

eSIM er mer miljøvennlig enn SIM-kort

Når mobiloperatørene ikke lenger trenger å produsere fysisk SIM-kort, vil dette resultere i mindre utnyttelse av ressurser og redusert miljøpåvirkning.

Fjerningen av behovet for fysisk SIM-kort reduserer etterspørselen etter materialer som brukes i produksjonen av disse kortene, samt de miljøpåvirkningene knyttet til produksjonsprosessen og distribusjonen.

BankID på mobil med eSIM

eSIM-kortet støtter dessverre ikke BankID på mobil direkte. Imidlertid har det blitt introdusert en app som fungerer som et alternativ for brukere med eSIM-abonnementer.

BankID på mobil er kun kompatibelt med fysiske SIM-kortabonnementer, og for de med eSIM er det nødvendig å benytte en app kalt "BankID-APP" for å få tilgang til tjenesten. Denne løsningen gir de nødvendige sikkerhetsprotokollene til tross for at man benytter eSIM-teknologien.

eSIM i smartklokker

Ved å ta kontakt med butikken direkte, enten via telefon, mobilappen eller på internett, kan du enkelt få informasjon om hvorvidt det produktet du ønsker å kjøpe støtter eSIM og om det kan bestilles med denne teknologien.

Når det gjelder smartklokker, har blant annet både Apple Watch og Samsung Galaxy utmerket seg som vinnere i flere smartklokke-tester. Begge disse modellene gir støtte for aktivering av eSIM i stedet for fysiske SIM-kort.

eSIM og BankID i fremtiden

Du har sikkert lagt merke til at BankID på mobil ikke lenger fungerer etter at du har byttet ut mobilen? Dette skyldes at BankID på mobil er knyttet til SIM-kortet. Dersom du skifter mobil, må du derfor logge inn på nettbanken igjen med en annen BankID-metode, eksempel med en kodebrikke.

Når du er logget inn i nettbanken, kan du koble til BankID på din iPhone eller på en annen enhet.

Når det gjelder eSIM, er det for øyeblikket noen ulemper med denne tjenesten. Norske mobilbrukere kan for eksempel ikke bruke BankID med eSIM på iPhone.

Det er sannsynlig at en slik løsning vil bli tilgjengelig i nær fremtid, men foreløpig kan man ikke bruke eSIM og BankID på mobil. Det betyr at du må ha en enhet med fysisk SIM-kort i stedet for eSIM for å kunne koble til BankID på mobil.

Ofte stilte spørsmål