Beste og billigste kontantkort til mobil (2025)

Fyll ut skjemaet for å få et personlig tilbud

Beste og billigste kontantkort til mobil (2025)

Hva er kontantkort?

Kontantkort er en form for avtale hvor man kan kjøpe kreditter til sitt mobilabonnement, men slipper å betale en fast månedspris. Tidligere var dette fysiske kort man kjøpte på butikken, men i dag kan man fylle på kreditter via internett.

Kontantkortet inneholder en viss mengde kreditter (ofte kroner). Tale SMS eller Data bruker ulike mengder kreditter. Tale kan koste 0,59 kroner per minutt, mens SMS for eksempel kan koste 0,50 kroner og data kan koste 1,3 kroner per megabyte.

I dag får man ofte noen unike fordeler tilknyttet forskjellige kontantkort, avhengig av hvilken mobiloperatør man velger, men essensen er den samme.

Les også: Ønsker du et vanlig mobilabonnement i stedet for? Finn det beste og billigste mobilabonnement for deg!

Hvordan fungerer kontantkort?

Kontantkort tar i bruk kreditter som ofte er omgjort til Norske kroner. Man kjøper da en viss mengde kreditter, som for eksempel til en verdi 300 kroner. Disse kan brukes på forskjellige ting som tale, SMS eller data.

Hvert ringeminutt, SMS som sendes eller megabyte med data som blir brukt, koster en viss mengde kreditter (kroner). Man kan fylle på så mye kreditter som ønskelig, og det selges ofte forskjellige typer pakker man kan kjøpe.

Tale, SMS og data blir ofte verdsatt ulikt. Ett minutt med tale kan for eksempel koste 0,60 kroner per minutt, mens en SMS koster 0,50 kroner og 1 megabyte med data kan koste 1,39 kroner.

Obs: Disse prisene er 100% veiledende og vil variere, avhengig av avtale og pakkepris. Når man er tom for kreditter, kan man fylle på med mer om ønskelig.

På grunn av økt konkurranse, kan enkelte pakker inneholde fordeler som for eksempel inkludert data eller fri bruk av data resten av dagen osv.

Beste kontantkort

Det beste kontantkortet vil være det kontantkortet som tilfredsstiller dine behov på en best mulig måte - til den laveste prisen. Man må selv finne et kontantkort som står i stil med sitt eget forbruksmønster.

Mange av disse gir gode fordeler og innehar unike egenskaper. Hvis man kan utnytte noen av disse, vil man få høyere valuta for pengene. Det er som sådan noen kontantkort som har bedre og billigere avtaler enn andre.

Vi har derfor analysert markedet og funnet frem de beste kontantkortene:

OneCall Kontantkort

OneCall logo
0 GB
Maks hastighet
0 min
0 SMS
EU/EØS Roaming
Data rollover
Gratis Bank-ID
Kontantkort

Talkmore Forhåndsbetalt

Talkmore mobilabonnement
0 GB
Maks hastighet
0 min
0 SMS
EU/EØS Roaming
Data rollover

Chilimobil Kontant

Chillimobil mobilabonnement
0 GB
Maks hastighet
0 min
0 SMS
EU/EØS Roaming
Data rollover

MyCall Kontantkort

MyCall Mobilabonnement
0 GB
Maks hastighet
0 min
0 SMS

Telia Kontant

Telia Mobilabonnement
0.25 GB
undefined Mbit/s
Fri tale

Telenor Kontant

Telenor logo png
0 GB
Maks hastighet
0 min
0 SMS
Min Sky

Saga Mobil Privat+ Mini

Saga mobil logo
0 GB
Maks hastighet
0 min
0 SMS
EU/EØS Roaming
MobiloperatørOneCallTalkMoreChiliMobil
Tale / pr minutt0,39 ,-0,39 ,-0,69,- + 0,99,- oppstart
SMS0,39,-0,34 ,-0,59,-
MMS1,59,-1,69,-1,29,-
Data1,891,99,-0,99,-
Datapakker tilgjengeligJaJaJa

Obs: Prisene er veiledende og kan forandre seg over tid.

Som vi kan lese av tabellen er prisene relativt like. Alle leverer i tillegg datapakker man kan kjøpe - hvis man har behov for ekstra data i en periode.

De har alle unike fordeler og ulemper ved sine abonnement - ut over direkte kostnader.

Kostnaden kan også variere. avhengig av laderabatt. Rabattene kan gi avslag eller påskudd i pris. Jo mer man lader om gangen, dess billigere blir det ofte.

Billigste kontantkort

Det billigste kontantkortet vil være det som passer best til ditt forbruksmønster.

Noen kontantkort vil være billige å bruke for mennesker som bruker mye data, mens andre passer bedre til de som kun bruker telefonen til å ringe.

Det vil også kunne være billigere å fylle på større mengder kreditter om gangen, da man hos enkelte mobilselskaper får laderabatt. Slik vil saldoen på kontantkortet vare lengre, uten at det koster mer.

Enkelte kontantkort har også fordeler som gir deg gratis data resten av dagen - hvis du overstiger en viss mengde i løpet av dagen. (maksimalkostnad) Det er også verdt å merke seg at de fleste selger datapakker til kontantkort også.

Da kan man kjøpe større datapakker i perioder med mye databruk - for eksempel ved utenlandsreiser i EU/EØS eller for å ha internett på hytta, hvor man ikke har tilgang på WiFi i like stor grad.

Her må man selv gjøre litt forarbeid og samtidig analyse sitt eget forbruksmønster - for å finne det billigste kontantkortet som komplimenterer sitt forbruksmønster og behov.

Beste og billigste kontantkort. Mobil og penger.

Noen vil kunne spare penger med et billig kontantkort. (Kilde, Pexels.com)

Lønner det seg med kontantkort?

Kontantkort er et alternativ som kan lønne seg for en mindre del av befolkningen, men ikke for for folk flest. Mobilabonnementene i dag er svært billige, og inkluderer ofte fri tale og SMS i tillegg til en viss mengde data.

Man kan også fylle på datakvoten - hvis dette er ønskelig. Dette gjør at kontaktkort har gått litt av moten, da det i de fleste tilfeller leverer en dårligere tjeneste - til en dyrere pris.

Kontaktkort kan være fordelaktig for mennesker som kun oppholder seg i Norge over kort tid, eller som en midlertidig løsning. Hvis man bruker mobiltelefonen svært lite, og har et særdeles lavt dataforbruk - kan kontaktkort lønne seg.

Fordeler og ulemper

Kontantkort er en av de tjenestene som har en rekke ulemper, men noen fordeler som gjør at det kan være verdt å ta i bruk.

Enkelte forbrukere vil kunne dra nytte av fordelene til et kontantkort, mens en stor del av befolkningen heller burde bruke et mobilabonnement.

For en alminnelig mobilbruker, vil ikke kontantkort levere en god nok tjeneste, men for de med svært lavt forbruk eller behov for noe midlertidig - kan kontantkort være et fordelaktig valg.

Vi skal vise de største fordelene og de mest graverende ulempene med denne telefonitjenesten:

Fordeler:
  • Kostnad: Det er mulig å spare penger med kontantkort hvis man har svært lavt forbruk. Da kan det være billigere og bedre enn vanlige abonnement.
  • Ingen bindingstid: Kontantkort har ingen bindingstid. (Kilde, Forbrukerrådet.no) Man kan slutte å bruke tjenesten når man vil, uten at det påløper ekstra kostnader.
  • Full kostnadskontroll: Det kan være enklere å ha full kostnadskontroll med et forhåndsbetalt kontantkort. Da styrer man forbruket selv.
  • Ingen kredittsjekk: Siden det ikke er en abonnementjeneste, slipper man kredittsjekk. Bra for mennesker som har lav kreditt-score.
  • Fleksibilitet: Kontantkort gir deg litt mer fleksibilitet enn mobilabonnement. Dette gjelder spesielt abonnement med bindingstid eller operatørlås.
Ulemper:
  • Kostnad: Ved alminnelig mobilbruk vil kontantkort i de fleste tilfeller være dyrere over tid. Dette gjelder spesielt hvis man bruker mye data.
  • Saldo: Hvis saldoen går tom, må man fylle på før man kan benytte seg av tjenestene igjen. Dette kan være upraktisk i enkelte perioder.
  • Mindre fordeler: Mindre inkluderte fordeler i forhold til normale mobilabonnement.
  • Dyrt forbruk: Lave mengder data, tale og SMS inkludert. Det kan være dyrt å fylle på saldoen i perioder med høyt forbruk.

Kontantkort eller mobilabonnement?

Mange vil nok dra store fordeler ved å ha et alminnelig mobilabonnement, mens andre gjerne kan finne verdi i et abonnement med kontantkort. Da kan man forhåndsbetale for forbruket sitt, og slipper månedlige kostnader knyttet til mobilen.

Ved å gjøre litt forarbeid, kan man spare mye penger over tid. Enkelte vil nok finne økt komfort med et mobilabonnement med tale, SMS og data inkludert hver måned.

Mens andre gjerne finner kontantkort billigere over tid - ved lavt eller uregelmessig forbruk.

Kontantkort kan være billigere enn alminnelige mobilabonnement, men hovedsakelig for de med svært lav eller periodemessig mobilbruk tvers over fjøla.

Slik velger du riktig kontantkort

For å få mest valuta for pengene, i tillegg til å få sine behov dekket - er det viktig å velge riktig kontantkort til sitt forbruk. Det finnes noen retningslinjer man bør forholde seg til, slik at man ikke betaler mer enn nødvendig.

Vi vil også anbefale å gå gjennom sitt egen forbruk, og vurdere et alminnelig mobilabonnement i stedet for. Disse er svært ofte billigere over tid, og vil i tillegg være mer praktisk å bruke.

Slik velger du riktig kontaktkort - steg for steg guide:

  1. Kartlegg dine behov: Kartlegg dine egne behov og forbruksmønster. Velg deretter et kontantkort eller mobilabonnement som passer til deg.
  2. Dekning: Velg en mobiloperatør som har god dekning der du tilbringer tid. Man vil finne en del variasjon utenfor de største byene.
  3. Fordeler: Finn en leverandør som tilbyr fordeler du kan dra nytte av. Det er mye konkurranse om kundene i dag.
  4. Gyldighetstid: Les den lille skriften om hvor lenge ditt kontantkort vil være gyldig, enkelte har korte perioder med fordeler.
  5. Sammenlign: Sammenlign priser og fordeler. Ta en sammenfattet vurdering med hensyn til pris og egne forbruksvaner.

Det kan være mye penger å spare på å velge et billig kontantkort som står i stil med ens eget forbruksmønster. Sjekk gjerne om noen leverandører tilbyr unike fordeler som du kan dra nytte av - før du fatter ditt valg.

Beste og billigste kontantkort. Mobiltelefon og 2 eldre personer.

Ved lite mobilbruk og lavt dataforbruk - kan kontantkort være det beste valget. (Kilde, Pexels.com)

Hvor kan man kjøpe kontantkort?

De største mobiloperatørene selger sine kontantkort i dagligvarebutikker, bensinstasjoner og kiosker. Man kan også kjøpe kontantkort på internett via deres internettside og gjennom applikasjonen til mobiloperatøren man bruker.

De senere årene velger nok de fleste å fylle på kontantkortet selv via internett, men det selges fortsatt kontantkort i mange butikker og kiosker.

For å kjøpe kontantkort på internett gjennom appen eller internettsiden, må man logge inn med godkjente metoder. BankID vil kreves den første gangen for å verifisere din identitet, men man kan logge inn med: Vipps, nummer eller e-post senere.

Slik fyller du på kontantkortet

Når man har kjøpt et kontantkort den første gangen, må man aktivere startpakken. Dette gjør man ofte ved å ringe et spesifikt nummer tilhørende telefonoperatøren man bruker sin ladetelefon.

Når kontaktkortet er aktivert, kan man bruke denne. Hvis man vil fylle på med mer kreditter på kontantkortet, kan man som regel gjøre dette på 3 måter:

  1. På nett: Gå til ladesiden hos din respektive mobiloperatør: Eksempelvis Telenor.no/mobilabonnement/kontantkort/Lade (Kilde, Telenor.no) hvis du har Telenor.
    -> Følg stegene i prosessen.
  2. Applikasjon: Det er mulig å benytte seg av applikasjonen til mobilselskapet man bruker. Herfra kan man fylle på og samtidig sjekke saldoen på sitt mobilabonnement.
    -> Naviger deg til mobilabonnement - > Kontantkort - > Påfyll. (Eksakte steg kan variere fra mobiloperatør til mobiloperatør)
  3. Ladekort: Man kan også kjøpe elektroniske ladekort i butikken, kiosken eller på bensinstasjonen. Da får man ofte en kvittering med en kode.
    -> Ring nummeret på kvitteringen - > Tast inn ladekoden som står oppført på kvitteringen.

De fleste mobiloperatører lar deg fylle på saldoen med alle disse metodene. Spesifikke fremgangsmåter kan variere noe, men vil være relativt like stegene vi har tatt for oss. Hvis du opplever problemer, anbefaler vi at du ringer din mobiloperatør.

Sjekke saldo mobil

Hvis du vil sjekke saldoen på mobilen, finnes det et par måter å gjøre dette på. Mange er gjerne nysgjerrig på hvor mange ringeminutter de har igjen på kontantkortet, og om de snart bør fylle på med mer kreditter.

Det finnes i utgangspunktet 4 måter å sjekke saldoen til mobilen på. Det enkleste er å ta i bruk applikasjonen til sin mobiloperatør - her får man komplett oversikt og kan i tillegg fylle på kontantkortet direkte.

Slik sjekker du saldoen på mobilen:

  1. Applikasjon: Bruk applikasjonen til din mobiloperatør. Her får du en komplett oversikt over dine forbruksvaner og gjenværende saldo. Denne kan lastes ned fra Google Play (Kilde, Google.com) eller Apple Store-(Kilde, Apple.com)
  2. Nettside: På lik linje med applikasjonen, får man de samme tjenestene på internettsiden til mobiloperatøren. Naviger deg til den respektive nettsiden til din mobiloperatør og logg inn.
  3. Ring: Man kan ringe en kontofon som vil oppgi hvor mye penger du har igjen på kontoen. Dette nummeret finner man ofte på kvitteringen, men også internett. Ring kundeservice hvis du ikke finner nummeret.
  4. SMS: Man kan også sende en melding til et spesifikt nummer og skrive «Saldo» eller noe tilsvarende. Da får man oppgitt hvor mye ''penger'' (kreditter) man har igjen på sin konto. Nummeret varierer fra mobilselskap til mobilselskap.

Les også: Vil du slippe å sjekke saldoen kontinuerlig? Da bør du vurdere å prøvekjøpe et mobilabonnement! - Hvem vet, kanskje du liker det bedre?

Konklusjon: Beste og billigste kontantkort

Det finnes en rekke gode og billige abonnement med kontantkort på markedet, men hvilket som vil være det beste i ditt tilfelle, vil variere avhengig av ditt forbruksmønster og dine behov.

Dessverre er mobilabonnement veldig personlig, derfor finnes det ikke et abonnement som vil være best for alle.

Vi har vist noen av mobiloperatørene som vi mener leverer de beste og billigste tjenestene for deg som vil ha kontantkort til sin mobil.

Mobilabonnement.no anbefaler alltid å overvåke ens egne forbruksvaner, slik at man kan velge det beste og billigste kontantkortet som passer perfekt til ens eget forbruk.

Alle kontantkortene har ulike fordeler og ulemper. Velg det kontantkortet som gir deg best valuta for pengene, og sammenlign tjenestene til flere mobilselskap.

Det kan være vanvittig mye penger å spare ved å fatte en budsjettvennlig beslutning.

Ofte stilte spørsmål