NiceMobil 5 GB

Nice mobil logo
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

NiceMobil 12 GB

Nice mobil logo
12 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

PlussMobil 8 GB Standard

Plussmobil mobilabonnement
8 GB
Maks hastighet
1000 min
1000 SMS
EU/EØS Roaming

Chilimobil 5 GB

Chillimobil mobilabonnement
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

PlussMobil 4 GB

Plussmobil mobilabonnement
4 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Fjordkraft 5 GB

Fjordkraft mobil
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

IceUng 10 GB

Ice mobilabonnement
10 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
eSIM
Familiefaktura

PlussMobil Ung 5 GB

Plussmobil mobilabonnement
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
Ingen

Finn det billigste mobilabonnementet

Gitt det store utvalget av mobilabonnementer kan det være utfordrende å finne det mest passende for dine behov. Her gir vi deg veiledning om hvordan du kan identifisere billigste mobilabonnement basert på ditt bruksmønster.

Sammenligne billig mobilabonnement

Den mest åpenbare tilnærmingen er å sammenligne priser på forskjellige mobilabonnementer. Likevel er dette ikke alltid så ukomplisert som det kan virke.

De ulike abonnementene tilbyr ofte forskjellige tjenester og funksjoner som er inkludert i prisen. Derfor er det viktig å sikre at sammenligningen gjøres mellom tilsvarende abonnementer for å avdekke de faktiske forskjellene.

Se oversikt over alle mobilselskaper i Norge

Ulike forskjeller mellom de billigste mobilabonnementene

Flere faktorer varierer mellom de forskjellige mobilabonnementene, blant annet:

  • Pris per måned
  • Bindingstid
  • Datamengde
  • Hastighet og hastighetsbegrensninger
  • Pris for mobilabonnementsbruk i utlandet
  • Kundeservice

Pris per måned

Prisen for mobilabonnementet per måned bør være tydelig fremhevet i mobiloperatørens annonser. De fleste mobiloperatører tilbyr et utvalg av månedsabonnementer som er skreddersydd for ulike kundetyper.

Noen av disse abonnementene inkluderer mye data, mens andre har lavere datakvoter for å imøtekomme kunder som hovedsakelig bruker telefonen til samtaler.

I tillegg finnes forskjellige pakkemuligheter, som for eksempel familieabonnementer, hvor flere abonnementer legges sammen for å oppnå en samlet og gunstig pris.

Billigere mobilabonnement uten bindingstid

Bindingstid i mobilabonnement gjelder primært når man samtidig kjøper en ny telefon i forbindelse med abonnementet. Dette gir ofte muligheten for delbetaling av telefonen, inkludert i månedsprisen for abonnementet.

Mens dette kan være en fordelaktig løsning for de som allerede planlegger å investere i en ny mobiltelefon, finnes det også flere bedrifter som tilbyr nesten nye telefoner til betydelig reduserte priser, med inkludert garanti.

For de som søker å minimere kostnadene knyttet til mobilbruken, kan alternativet med å kjøpe nesten nye telefoner være et attraktivt alternativ. Enkelte mobiloperatører tilbyr abonnementspakker sammen med nesten nye telefoner. Mer informasjon om dette finner du på de aktuelle operatørenes nettsider.

Antall GB data i mobilabonnementet (Datamengde)

De fleste av oss bruker telefonene våre like mye til dataoverføring som til å foreta samtaler. Vi søker informasjon på internett, er aktive på sosiale medier, og deler bilder med venner og familie.

Med et utvalg av apper som hjelper oss med ulike oppgaver og gir underholdning gjennom spill, blir databruken betydelig. Derfor er dette en sentral faktor når vi leter etter billigste mobilabonnement.

Mengden data inkludert per måned kan variere betydelig og bør sjekkes nøye på forhånd. Det er også viktig å vurdere prisen for å overskride den avtalte månedlige datagrensen.

Noen operatører tilbyr også mobilabonnement med data rollover som lar deg overføre ubrukt datamengde til neste måned. Dette er en fordelaktig løsning som sikrer at du får full nytte av det du allerede har betalt for.

Det er lurt å sjekke om mobiloperatøren varsler deg når du nærmer deg grensen for den avtalte månedlige datamengden. Manglende varsler kan føre til overraskelser når regningen kommer, og det er viktig å nøye overvåke gjenværende datamengde selv.

Hvis mobilabonnementet ikke stopper dataoverføring etter at den avtalte mengden er brukt opp, og du ikke mottar varsler om dette, kan det resultere i høy databruk til en potensielt kostbar pris.

Les mer: Mobilabonnement med fri data

Hastighet og hastighetsbegrensninger

Da vi bruker telefonen til ting som nettsurfing, musikkavspilling og streaming av filmer, har hastigheten stor betydning. Selv om det kan virke som om alle mobilabonnement tilbyr samme hastighet, da de fleste nå støtter 4G, er det viktig å være oppmerksom på variasjoner.

Noen abonnementer med 4G kan ha hastighetsbegrensninger, mens andre mobilabonnementer kan benytte 3G. Disse begrensningene kan være konstante eller tre i kraft etter at en viss mengde GB data er brukt opp. Det er derfor nødvendig å være klar over potensielle begrensninger når du vurderer mobilabonnementer.

Pris for bruk av mobilabonnement i utlandet

Hvis du jevnlig reiser utenfor Norges grenser, er det viktig å undersøke vilkårene for ditt mobilabonnement når du er i utlandet. Noen operatører har avtaler med internasjonale operatører, som gir deg muligheten til å bruke telefonen din på samme vilkår som hjemme når du er i disse landene.

I tillegg har EU innført "Roam Like Home"-regler, som tillater dataroaming uten ekstra kostnader. Dette betyr at du kan koble deg til lokale mobilnett ved å slå på dataroaming, uten å betale mer enn du ville gjort for å bruke tjenestene til din norske operatør. Roam-Like-Home gjelder for bruk i EU/EØS.

Ved reiser til andre deler av verden er det viktig å være forsiktig med å aktivere dataroaming, da dette kan medføre høye kostnader.

Noen mobilabonnementer har begrensninger når det gjelder bruk i utlandet. For eksempel er det en del abonnementer designet for barn som har slike restriksjoner. Hvis du allerede vet at du ikke kommer til å bruke telefonen på reise, kan det være hensiktsmessig å velge et slikt rimelig mobilabonnement.

Les mer: Mobilabonnement med data i utlandet

Kundeservice

Det er også av stor betydning at kundeservicen hos den valgte operatøren er av høy kvalitet.

I dagens samfunn er mobiltelefonen vår mer essensiell enn noen gang. Mens samtaler er en del av bruken, benytter vi den også til en rekke andre formål. Vi holder oss oppdaterte ved å lese e-poster og nyheter, tar og sender bilder, og ser filmer på telefonen.

Videre utfører vi helt nødvendige oppgaver som å signere med BankID, lagre billetter, og håndtere nettbanktjenester, for å nevne noen.

Derfor er det av avgjørende betydning at mobiloperatøren din er tilgjengelig og i stand til å hjelpe deg når det oppstår problemer. Enten det gjelder tyveri av telefonen, tekniske feil, eller låsing av enheten, bør operatøren kunne løse slike situasjoner raskt og effektivt.

Sørg derfor for å sjekke tilgjengeligheten til operatøren din og vurdere deres kundeservicerangeringer før du tar en beslutning.

finn billig mobilabonnement

Hvordan er din mobilbruk?

Det kan være klokt å reflektere grundig over din egen mobilbruk. Deretter kan du lage en prioritert liste over hva som er viktigst for deg i et mobilabonnement. Dette gjør det enklere å gjennomgå tilbudene og sammenligne dem.

Du kan vurdere å sortere de aktuelle mobilabonnementene etter pris. Deretter kan du starte med det rimeligste alternativet og sjekke om det oppfyller dine prioriterte kriterier. Hvis ikke, kan du gå videre til det neste på listen.

På denne måten kan du finne billigste mobilabonnement som samtidig dekker dine spesifikke behov og kriterier.

Billigste mobilabonnement - hvor billig kan det være?

Hvis du ikke har behov for mye data og maksimal hastighet, kan mobiltelefoni være en billig løsning. Med over femten mobiloperatører tilgjengelige på markedet i Norge, opplever man dessuten betydelig konkurranse om kundene.

Det er mulig å finne rimelige mobilabonnementer som starter fra omtrent 150 kroner per måned. For eksempel tilbyr Ice et abonnement rettet mot unge mennesker opptil 29 år, til en pris av 149 kroner per måned. Dette abonnementet er basert på 3G-teknologi og har begrenset datatilgjengelighet.

For de som ønsker 4G eller 5G-tilkobling, vil abonnementene naturligvis være noe dyrere. Å være bevisst på å finne det mest økonomiske mobilabonnementet som dekker ens individuelle behov, kan resultere i betydelige besparelser i løpet av året.

Du kan også finne mer informasjon om hva du bør vurdere når du velger et mobilabonnement på nettsidene til Forbrukerrådet.

Hva bestemmer prisen på mobilabonnementene?

Prisen på ditt mobilabonnement påvirkes hovedsakelig av to faktorer: ditt dataforbruk og dekningsområdet.

Dataforbruk

Mobilabonnementer er vanligvis delt inn i ulike kategorier basert på datamengden de tilbyr, og prisen for abonnementet øker ofte med større datamengder. Det er derfor viktig å være klar over ditt faktiske datamønster, slik at du ikke betaler for mer enn nødvendig.

De fleste mobiloperatører tilbyr ulike datapakker som kan tilpasses ditt forbruk, slik at det er mulig å finne en løsning som passer perfekt for dine behov.

Dekningsområde

Prisene på mobilabonnementer varierer også basert på ønsket dekningsområde. Operatører med bred dekning vil typisk ha høyere priser enn de med begrenset dekning.

Mange operatører gir også muligheten til å betale ekstra for utvidet dekningsområde hvis det er ønskelig. Dette kan være en gunstig måte å forbedre abonnementet ditt uten at prisen blir for dyr.

Faktorer som bør undersøkes før anskaffelse av mobilabonnement

Det er flere fordeler ved å ha et mobilabonnement, men det er også noen ulemper. Det er viktig å være kjent med begge sidene før du tar beslutningen om å skaffe deg et mobilabonnement.

Her er noen faktorer du bør vurdere før du inngår et nytt abonnement:

Pris - Til tross for at prisen på mobilabonnement har gått ned de siste årene, kan det fortsatt være lønnsomt å sammenligne priser fra ulike tilbydere. Husk at det ikke bare er abonnementsprisen som er relevant – du må også inkludere eventuelle avgifter og gebyrer i beregningen. For å sikre at ditt valg er mest økonomisk, bør du velge avtalen som best passer inn i ditt budsjett.

Antall GB data inkludert - Vurder ditt behov for datamengde i mobilabonnementet. Mange operatører tilbyr ulike pakker med varierte datamengder. Noen ganger kan det være gunstig å velge en pakke med mye data, mens andre ganger kan det være økonomisk fordelaktig å gå for et abonnement med mindre data, selv om prisen er høyere.

Dekningsgrad - Det er varierende dekningsgrad blant ulike mobiloperatører. Derfor bør du undersøke hvilken operatør som gir best dekning der du oppholder deg mesteparten av tiden. Dette sikrer at du alltid har pålitelig nettdekning.

Abonnementavtalen - Før du inngår et nytt abonnement, er det viktig å gå gjennom kontrakten og identifisere eventuelle skjulte gebyrer og kostnader. Dette vil bidra til å unngå overraskelser i fremtiden.

Kostnader - Vær oppmerksom på eventuelle ekstra kostnader som kan påløpe, som for eksempel roamingavgifter eller ekstra gebyrer for internasjonale samtaler og meldinger.

Tilleggstjenester - Noen operatører gir ekstra fordeler som inkluderer gratis musikkstrømmetjenester eller ubegrenset bruk av enkelte apper. Søk derfor etter slike tilleggsfunksjoner for å maksimere nytten av ditt abonnement.

Etter å ha vurdert alle disse faktorene, kan du velge det abonnementet som passer best for dine behov. Vi anbefaler å se gjennom alle tilgjengelige mobilabonnementer, da de ofte har konkurransedyktige priser og datamengder.

Uansett hvilket mobilabonnement du velger, er målet vårt å hjelpe deg med å finne det beste mobilabonnementet for deg og dine behov.

Les mer: 5 gode råd når du skal velge mobilabonnement

Finnes det mobilabonnement med fri data?

Det finnes flere mobilabonnementer som inkluderer fri data, noe som er en fordel for de som bruker mye mobildata. Selv om mobilabonnementer med fri data kan være noe dyrere enn de uten, kan det være vel verdt prisen for de som har et høyt datamønster.

Noen mobiloperatører tilbyr også abonnementer med begrenset antall GB data, men gir rabatterte priser for ekstra dataforbruk utover det som er inkludert i abonnementet ditt. Det kan være lurt å sjekke med de aktuelle operatørene for å se hvilke abonnementer som er tilgjengelige.

Hvor ofte bør jeg bytte mobilabonnement?

Hvor ofte du bør vurdere å bytte abonnement avhenger av dine personlige behov og preferanser. Dersom du er tilfreds med ditt nåværende mobilabonnement, er det ikke nødvendig å bytte ofte. Likevel kan det være fornuftig å vurdere et bytte hvis dine behov endrer seg, eller hvis nye tilbydere kommer med forbedrede tjenester eller priser.

Det kan også være hensiktsmessig å bytte abonnement hvis du opplever at du betaler for tjenester du ikke bruker, eller hvis dekningen ikke tilfredsstiller dine behov i ditt bosteds- eller arbeidsområde.

Generelt sett kan det være en god idé å evaluere abonnementet ditt hvert år eller to for å se om det fortsatt oppfyller dine krav, og om det finnes bedre alternativer på markedet.

Husk at det å bytte mobilabonnement kan medføre ekstra kostnader, som for eksempel å betale for en ny telefon eller bryte en bindingsavtale. Derfor er det klokt å vurdere både de totale kostnadene og fordelene før du tar beslutningen om å bytte abonnement.

Alt i alt bør du vurdere å bytte mobilabonnement når behovene dine endrer seg, eller når det gir mening å gjøre det for å få bedre tjenester eller spare penger.

Visste du også at en familie enkelt kan spare opptil 5 000 kr årlig ved å bytte mobilabonnementene til en rimeligere mobiloperatør?

Hva er data rollover?

Dataoverføring, også kjent som data rollover, er en praktisk ekstratjeneste som de fleste mobiloperatører integrerer i sine abonnementer. Denne tjenesten gir deg muligheten til å ta med deg den ubrukte mobildataen din over til neste måned.

Data rollover fungerer slik at den gjenværende mengden mobildata som ikke blir brukt i løpet av den gjeldende måneden automatisk blir overført til den påfølgende måneden. Dette ekstra datapåslaget legges til den opprinnelige datamengden som er inkludert i ditt abonnement.

Slik får du som bruker en mer fleksibel tilnærming til mobildataforbruk, da den lar deg dra nytte av eventuell ubrukt kapasitet.

For de som ønsker å maksimere verdien av sitt mobilabonnement, gir data rollover en ekstra buffer og gir brukerne større kontroll over sitt dataforbruk.

Hva er SIM-kort?

Et SIM-kort er et kompakt kort som settes inn i mobiltelefoner, nettbrett eller andre enheter for å operere sammen med mobilabonnementet ditt. Moderne kort, kjent som Multi-SIM, kan trykkes ut i tre ulike størrelser – mini, micro, og nano, for å sikre kompatibilitet med forskjellige enheter.

Bytte av SIM-kort

Før du gjør et SIM-kortbytte, er det viktig å sjekke at du ikke mister viktige kontakter eller annen informasjon.

Slik bytter du:

  1. Slå av mobiltelefonen.
  2. Velg riktig kortstørrelse for din mobil.
  3. Sett SIM-kortet inn i mobilen.
  4. Slå på mobilen og tast inn din PIN-kode.

Trenger du et ekstra SIM-kort?

Hvis du trenger et ekstra SIM-kort for nettbrettet eller annen enhet uten trådløs tilkobling, kan Data-SIM være løsningen for deg. Dette kortet tilbyr kun mobildata. Hvis du også ønsker å ringe, vil du trenge et Tvilling-SIM.

Tvilling-SIM gir deg muligheten til å bruke to mobiltelefoner samtidig. Kortet støtter samtaler, SMS, MMS og internettilgang. Det er knyttet til ditt eksisterende mobilnummer, men du kan kun ringe fra én telefon om gangen. Ved innringer vil begge telefonene ringe samtidig.

Vi i Mobilabonnement.no er godkjent av NKOM som prissammenlikningstjeneste så du kan være sikker på å finne det billigste mobilabonnementene på våre sider.

Ofte stilte spørsmål