Ingen

Anbefalte mobilabonnement uten data

PlussMobil 0 GB

Plussmobil mobilabonnement
0 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Ice 1 GB

Ice mobilabonnement
1 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
eSIM
Familiefaktura

Talkmore 1 GB

Talkmore mobilabonnement
1 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Fjordkraft 1 GB

Fjordkraft mobil
1 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

NiceMobil 1 GB

Nice mobil logo
1 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Chilimobil 0,5 GB

Chillimobil mobilabonnement
0.5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Mobilabonnement uten data

De siste årene har det blitt stadig vanligere at samtlige mobilabonnement inkluderer en viss mengde mobildata som et minimum. Dette skyldes i stor grad økende avanserte mobiler som kontinuerlig bruker mobildata i bakgrunnen for å oppdatere applikasjoner og systemer.

Men hva om man ikke har behov for mobildata overhode?

De to fremste hovedgruppene som søker mobilabonnement uten data, er de aller yngste og de eldste. Selv om mange eldre i dag følger med på den teknologiske utviklingen, opplever mange at tilgang til internett når man er hjemme og koblet til trådløst nett, er tilstrekkelig.

For de yngste handler det som regel for foreldrene å opprettholde kontroll over mobilbruken deres og begrense tilgangen til visse funksjoner.

Hvis du kun trenger begrenset eller ingen mobildata for de unge, tilbyr vi en oversikt over de beste og mest kostnadseffektive mobilabonnementene for barn og ungdom, oppdatert månedlig.

Se oversikt og sammenlign alle mobilabonnement i Norge her

Mobilabonnement uten mobildata er hensiktsmessig til flere formål

Mobilabonnement uten mobildata har ulike anvendelsesområder, for eksempel i enheter som opererer i områder uten mobildata og som sender informasjon via SMS eller MMS. De fleste viltkameraer, for eksempel, krever ikke mobildata.

Uansett formål finnes det et utvalg av mobilabonnement uten mobildata tilgjengelig på markedet. Det er også mulig å skaffe seg et kontantkort hvis man bruker mobilen sjelden, men det er viktig å være oppmerksom på at dette alternativet raskt kan bli kostbart.

For deg som ikke trenger mobildata

Flere enn man skulle tro velger å avstå fra mobildata, og derfor blir det selvsagt unødvendig å betale for slike tjenester. Det er heller ikke lønnsomt å gå for tilbydere som investerer betydelig i reklame for å hevde at de er rimelige og kvalitetsbevisste, når det faktisk finnes alternativer som er langt rimeligere!

I de siste årene er det imidlertid vanligere med mobilabonnementer med mobildata, uavhengig av om man faktisk har behov for det eller ikke.

Så er det også slik at særlig eldre personer lar seg ofte overtale til å velge kjente mobiltilbydere som Telenor og Telia, fordi de oppfattes som velkjente og "trygge". Imidlertid kan faktum være at man kan spare betydelige summer ved å velge mobilabonnement fra mindre kjente aktører.

Hvem bruker mobilabonnement uten mobildata?

  • Ofte er det både yngre og eldre brukere som foretrekker mobilabonnement uten mobildata.
  • Eldre forbrukere kan føle at de har tilstrekkelig internettilgang ved å koble seg til trådløse nettverk. Foreldre kan også velge mobilabonnement uten data for sine barn, for eksempel for å sikre at barna kun har tilgang til nødvendige funksjoner, som å ringe hjem etter skolen.
  • For de som vurderer å bytte leverandør, kan det være en god idé å prøve ut et mobilabonnement uten data i en prøveperiode. Disse abonnementene har ingen bindingstid, slik at du har muligheten til å avslutte avtalen når som helst helt gratis.
  • En del andre enheter krever også SIM-kort, for eksempel alarmsystemer, betalingssystemer, viltkameraer, andre typer kameraer, varmeovner med mer. Mobilabonnement uten data kan være en optimal løsning for slike enheter.

Slik er de fleste mobilabonnement tilpasset barn og unge

De fleste mobilabonnement som er skreddersydd for barn og unge, deler flere fellestrekk. Kostnadskontroll er ofte det mest essensielle for de fleste foresatte. Mange barneabonnement inkluderer automatisk denne funksjonen, som hindrer barnet i å bestille mer data på egenhånd eller at dette skjer automatisk.

I tillegg har disse abonnementene ekstra funksjonaliteter som er spesielt tilpasset for barn, for eksempel sperrelister for nummer og assistanse ved tyveri.

De fleste mobiloperatører tilbyr slike funksjoner gjennom apper eller nettsider også for ordinære mobilabonnement. Forskjellen mellom vanlige abonnement og abonnement for barn og unge ligger hovedsakelig i at man selv må aktivere tjenestene på barneabonnementet.

Funksjoner du går glipp av med mobilabonnement uten mobildata

Som vi har vært inne på, kan et mobilabonnement uten mobildata være gunstig for enkelte forbrukergrupper. Samtidig er det viktig å påpeke viktige funksjoner som man går glipp av når man velger denne varianten.

Blant annet vil man ikke kunne nyte forelen med data rollover inkludert i abonnementet. Data rollover er en funksjon som gjør at du kan ta med ubrukt data fra en måned til den neste.

For eksempel kan du velge et abonnement med 1 GB data. Med data rollover kan du ta med deg 1GB data ekstra per måned dersom du ikke bruker datamengden din. Da har du mye data dersom det plutselig skulle bli behov for dette.

Kort oppsummering av mobilabonnement uten data

Mobilabonnement uten mobildata gir deg kun tilgang til fri tale, SMS og MMS. Dette betyr at bruken av apper og tjenester som krever internett er begrenset. Imidlertid vil internett fortsatt være tilgjengelig når du er tilkoblet et trådløst nettverk.

Dersom du primært bruker telefonen til samtaler og SMS, kan et mobilabonnement uten mobildata være en fornuftig løsning. Slike abonnementer er rimeligere enn de som inkluderer data, og de passer spesielt godt for de som kun har behov for grunnleggende kommunikasjonsfunksjoner.

Det er ofte barn og eldre som drar nytte av mobilabonnement uten mobildata, da det dekker deres behov på en kostnadseffektiv måte.

Ofte stilte spørsmål