Ingen

Anbefalte mobilabonnement med 10 gb data

IceUng 10 GB

Ice mobilabonnement
10 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
eSIM
Familiefaktura

Ice 10 GB

Ice mobilabonnement
10 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
eSIM
Familiefaktura

Fjordkraft 10 GB

Fjordkraft mobil
10 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Telia 10 GB

Telia Mobilabonnement
10 GB
220 Mbit/s
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
eSIM
Bruk utland
Tvilling sim
Nettslett

Ser du etter billigste mobilabonnement med mye data? Da er et mobilabonnement med 10 GB det ideelle valget for deg. Med fri tale, SMS/MMS kan du holde kontakten med venner og familie uten å bekymre deg for ekstra kostnader.

Her skal vi se nærmere på hvorfor 10 GB kan være midt i blinken å ha i et mobilabonnement, samt tilleggsfunksjoner som ofte er inkludert i abonnementet.

Sammenlign alle norske mobilabonnement

10 GB skal være tilstrekkelig for "normal bruk"

Ved vanlig bruk av mobiltelefonen og mobildata refererer vi til en moderat bruk, hvor man ofte benytter telefonen til aktiviteter som å se videoer på sosiale medier som Facebook, TikTok, og YouTube, samt å muligens streame innhold på plattformer som Netflix eller andre strømmetjenester fra tid til annen.

Hvis du kjenner deg igjen i å tilbringe noen timer om dagen på sosiale medier som Facebook eller TikTok, og ikke er tilkoblet WiFi det meste av tiden, bør et mobilabonnement med en datamengde på rundt 10 GB være tilstrekkelig. En datakvote på 5 GB kan raskt bli knapp, mens 15 GB kan være mer enn nødvendig.

Faktorer du bør vurdere før du velger mobilabonnement

Når du skal velge et mobilabonnement, er det viktig å gjøre research på forhånd slik at du sikrer deg et abonnement som passer til dine behov og ditt budsjett. Her er noen tips du bør sjekke opp i:

Benytt en sammenligningsside

Det er ikke uvanlig for mange å oppleve mobilabonnementsmarkedet som en jungel, der ulike tilbydere konkurrerer om å tilby det beste og rimeligste alternativet. Når du vurderer å bytte mobilabonnement, er det derfor klokt å gjøre litt forundersøkelser.

Det finnes heldigvis flere ressurser tilgjengelig som tilbyr sammenligning av ulike mobilabonnement gjennom databeregninger eller andre sammenligningstjenester. Disse nettstedene kan være svært nyttige for å få en oversikt over de forskjellige tilbudene og finne det abonnementet som passer best for dine behov.

Dersom du bruker slike sammenligningssider, har du muligheten til å tilpasse søkene dine etter dine egne preferanser. På denne måten kan du justere parametere som pris, datamengde og andre faktorer for å finne det mest relevante tilbudet for deg.

Ved å benytte deg av denne tilnærmingen kan det bli enklere å identifisere det optimale og mest kostnadseffektive mobilabonnementet som passer dine behov.

Vet du hvor mye data du trenger?

Dersom du er en aktiv bruker av streamingtjenester for TV-serier eller filmer, eller om du spiller online spill, vil dette kreve en betydelig mengde data inkludert i ditt mobilabonnement. På den andre siden, om du primært bruker mobilen til tale, SMS og MMS og kanskje leser nyheter, og ikke har behov for mye data utover dette, vil dataforbruket være begrenset.

I slike tilfeller, hvor mobilbruken er hovedsakelig begrenset til grunnleggende funksjoner som samtaler, tekstmeldinger og enkel nettlesing, vil du sannsynligvis ikke bruke store mengder data i løpet av en måned.

Er data rollover inkludert i abonnementet?

Data rollover er en tjeneste som tillater at ubrukt data fra den nåværende måneden kan overføres eller 'rulles' over til neste måned. For eksempel, hvis du har et abonnement med 10 GB data per måned, men bare bruker 8 GB, vil gjenværende 2 GB automatisk overføres til neste måned, slik at du da har 10 GB til disposisjon.

Mange mobilabonnementer kommer med data rollover som en standard tjeneste, inkludert i abonnementene. Det kan likevel være lurt å dobbeltsjekke om dette gjelder for det spesifikke abonnementet du vurderer å benytte deg av.

10 GB er ideelt for de som reiser hyppig i EU/EØS

For de som ofte reiser i EU/EØS-området, er et mobilabonnement med 10 GB en uunnværlig følgesvenn. Med 10 GB data tilgjengelig hver måned, tilbyr abonnementet den perfekte balansen mellom tilkobling og kostnadseffektivitet for reisende som ønsker å holde seg oppdatert, uansett hvor de er i Europa.

En av de mest tiltalende funksjonene ved dette abonnementet er inkluderingen av EU/EØS-roaming. Dette betyr at abonnenter kan bruke mobildata, samt tale- og SMS-tjenester, uten ekstra kostnader når de reiser innenfor EU/EØS-området. Dette fjerner behovet for å bekymre seg for høye roamingavgifter og gjør det mulig for reisende å være like tilkoblet som de er hjemme, selv mens de er på farten i ulike europeiske destinasjoner.

De 10 GB med data som tilbys er mer enn tilstrekkelig for å dekke behovene til de fleste reisende. Enten det er for å sjekke e-post, bruke kart- og navigasjonsapper, oppdatere sosiale medier eller strømme musikk og video, gir denne datamengden nok fleksibilitet til å utforske og nyte alt hva EU/EØS har å tilby, uten å måtte bekymre seg for å overskride datakvoten.

Skal du bytte abonnement til et mobilabonnement med 10 GB?

Bytte av mobilabonnement er en enkel prosess. Hvis du ikke er bundet av en avtale, trenger du bare å ta kontakt med din nye mobiloperatør og velge det nye abonnementet. Deretter tar mobiloperatøren seg av resten. Husk at ditt mobiltelefonnummer tilhører deg og vil bli overført til den nye leverandøren. Vanligvis tar det rundt ti dager å fullføre bytteprosessen.

Hvis abonnementet ditt har en bindingstid, må du enten vente til bindingstiden er over, eller betale en avgift for å avslutte avtalen før tiden. Kostnaden for å avbryte avtalen avhenger av hvor lang tid som gjenstår på bindingstiden.

Bytte av SIM-kort

Når du tar det store steget med å bytte mobilselskap eller mottar et nytt SIM-kort, er det viktig å ha noen punkter i bakhodet før, under og etter prosessen. Her er noen nyttige tips som vil gjøre overgangen så smidig som mulig for deg.

Før du skifter SIM-kortet:

  • Sørg for å ha det nye SIM-kortet for hånden når aktiveringstiden nærmer seg.
  • Lytt gjennom mobilsvarmeldinger før du bytter, da de kan forsvinne ved SIM-kortbytte.
  • Overfør eventuelle kontakter fra det gamle SIM-kortet til telefonens lagringsplass. På en iPhone gjøres dette ved å gå til Innstillinger, deretter Kontakter og til slutt "Importer SIM-kontakter". For de fleste Android-telefoner, finn Kontakter-appen, gå til innstillinger, og velg "Importer/eksporter kontakter", deretter "Importer fra SIM".

Når du faktisk skal bytte:

  • Slå av mobiltelefonen før du begynner prosessen.
  • Sett inn det nye SIM-kortet i telefonen. Plasseringen vil variere avhengig av hvilken type mobiltelefon du har.
  • Slå på telefonen igjen for at alle innstillinger skal oppdateres.

Disse enkle trinnene vil gjøre overgangen til det nye mobilselskapet eller det nye SIM-kortet mye glattere!

Ofte stilte spørsmål