Ingen

I nyere tid har én mobiloperatør begynt å tilby mobilabonnement spesielt rettet mot barn og unge. En bekymring har alltid vært at de yngste i familien kan generere store ekstrakostnader uten å være klar over det. Med Ice Junior er imidlertid ikke dette et problem.

Her går vi gjennom hva et gratis mobilabonnement innebærer og hvorfor dette abonnementet passer godt for barn under 13 år.

Har du barn under 13 år? Sjekk ut dette

I dag er det bare Ice som tilbyr et gratis mobilabonnement rettet mot barn under 13 år. Dette abonnementet, kjent som Ice Junior, har ingen månedlige kostnader. Det inkluderer 1 GB data og muligheten for barnet å ringe gratis til 3 valgfrie numre i Norge.

Det er heller ingen bindingstid på Ice Junior-abonnementet.

IceJunior 1 GB

Ice mobilabonnement
1 GB
25 Mbit/s
Fri tale
Data rollover
eSIM
Familiefaktura

Gratis mobilabonnement med kontantkort?

Et kontantkort fungerer ved at du fyller på kortet med penger før du begynner å bruke det. En viss sum blir overført til kontantkortet, og du kan deretter bruke telefonen inntil saldoen er tom. Når saldoen er tom, må du fylle på kortet igjen for å kunne fortsette å ringe og sende meldinger.

Det finnes imidlertid unntak fra denne regelen. Noen leverandører tilbyr familiepakker som gir muligheten til å ringe andre familiemedlemmer, selv om saldoen på kortet er tom.

Hvem bør bruke kontantkort?

Selv om kontantkortet ikke er like populært som det var for et par tiår siden, er det fortsatt tilgjengelig, og for noen kan det være et godt alternativ. Før du bestemmer deg for å skaffe deg et kontantkort, bør du vurdere om du kjenner deg igjen i noen av følgende situasjoner:

  • Hvis du primært bruker mobilen til å ringe og sende meldinger, kan et kontantkort være et smart og kostnadseffektivt alternativ for deg.
  • Hvis du har fått en eller flere betalingsanmerkninger, vil norske mobiloperatører sannsynligvis avslå søknaden din om å tegne et abonnement. I slike tilfeller kan et kontantkort være den eneste mulige løsningen, da det ikke kreves kredittsjekk ved kjøp av kontantkort.
  • Hvis du ikke har et norsk personnummer, kan du ikke tegne et vanlig mobilabonnement, men du kan fremdeles skaffe deg et kontantkort.
  • Hvis du trenger en reserve-telefon hovedsakelig for SMS og samtaler, kan et kontantkort være en praktisk løsning.
  • For foreldre kan et kontantkort være nyttig for å holde oversikt over barnas telefonbruk. Ved å registrere barnet som bruker, reduserer du risikoen for at barnet bruker penger på ulike varer og tjenester via apper.

Tips til mobilabonnement for barn og unge

Her er noen nyttige tips å vurdere før du velger et mobilabonnement for barn:

Juridisk eierskap og bruk

Barn kan vanligvis ikke være juridiske eiere av sine egne abonnement. Vanligvis er det de foresatte som er juridiske eiere, mens barnet blir oppført som bruker. Hvis du har spørsmål om dette, kan du kontakte operatøren din for ytterligere informasjon.

Sperring av dyre tjenester

Det kan oppstå uønskede kostnader hvis barnet ditt har et mobilabonnement. Sørg for å sperre for kjøp via mobilabonnementet. For eksempel, hvis du har et Telenor mobilabonnement, kan barnet ditt registrere et kjøp direkte i appbutikken, som deretter blir fakturert på Telenor-regningen. Vær oppmerksom på dette og ta nødvendige forholdsregler.

Datakontroll og kostnadskontroll

De fleste mobilabonnement har forhåndsaktivert datakontroll og kostnadskontroll. Dette sikrer at du ikke blir ekstra fakturert hvis du bruker opp den inkluderte datamengden.

Reservasjon mot nummeropplysningen

Alle mobiloperatører tilbyr muligheten til å reservere telefonnummeret mot nummeropplysningen. Dette sikrer at hvis noen søker opp nummeret til barnet ditt, vil ingen opplysninger vises.

Gratis mobilabonnement i EU/EØS?

Selv om du er i en gratis prøveperiode, kan du reise i EU/EØS-land og bruke mobilabonnementet som du eller gjør her hjemme.

Skal du til land som Albania, Aserbajdsjan, Australia, Bosnia-Hercegovina, Canada, Chile, Egypt, Filipinene, Færøyene, Georgia, Grønland, Hongkong, Indonesia, Isle of Man, Israel, Japa, Malaysia, Moldova, Montenegro, Nord-Makedonia, Serbia, Singapore, Sveits, Sør-Afrika, Sør-Korea, Thailand, Tyrkia, USA eller Vietnam? Da må du regne med kostnader i forbindelse med data, tale, SMS og MMS.

Ofte stilte spørsmål