Mobilabonnement med data rollover

Ingen

Her tar vi en nærmere titt på data rollover og hva dette kan tilby abonnentene. Samtidig stiller vi spørsmålet: Er det bedre å velge et abonnement med data rollover, eller er det bedre å gå for en plan med en passende datamengde fra start av?

Hva er data rollover, og hvordan bruker man dette?

Dette er en tilleggstjeneste som de fleste mobiloperatører tilbyr på sine mobilabonnementer. Den gir deg muligheten til å ta med deg den inkluderte datamengden i abonnementet inn i neste måned.

Med data rollover vil den ubrukte datamengden fra inneværende måned automatisk overføres til neste måned og legges til den inkluderte datamengden i abonnementet ditt.

For eksempel, hvis du har et mobilabonnement med data rollover og 4 GB inkludert mobildata, og du bare bruker 2 GB i januar, vil du kunne bruke 6 GB i februar, før du går tom for mobildata.

Sammenlign mobilabonnement

Slik fungerer data rollover

For å kunne overføre ubrukt mobildata til neste måned, må du ha et mobilabonnement med inkludert data rollover, samt ha ubrukt data i den gjeldende måneden. Overføringen skjer automatisk dersom data rollover er inkludert, og det er ledig plass til den ubrukte datamengden.

Ytterligere info:

  • Hvis du kjøper ekstra datapakker en måned og ikke bruker dem opp, vil de fleste mobiloperatører overføre disse til neste måned.
  • Kampanjer som gir ekstra mobildata i en gitt periode, påvirker ikke den mengden data du kan ta med deg til neste måned.
  • Hvis du bytter til et abonnement med lavere datamengde hos samme mobiloperatør, vil den overførbare datamengden reduseres til datamengden i det nye abonnementet.

De fleste mobiloperatører tillater at ubrukt data beholdes ubegrenset over tid, noe som betyr at hvis du går flere måneder uten å bruke all dataen din, har du effektivt dobbelt så mye data på mobilabonnementet ditt.

Ta en titt på mobilabonnementet ditt

Hvis du stadig har mye ubrukt datamengde, er det praktisk at dette overføres til neste måned. Likevel, det som kunne vært enda bedre, er å finne et mobilabonnement som passer bedre for deg.

Å ha en full datamengde hele tiden indikerer også at du betaler for mer mobildata enn du faktisk bruker. Ved å finne et abonnement med mindre datamengde, vil du sannsynligvis også kunne senke månedskostnadene.

Trenger du ubegrenset med data? Se oversikt over alle mobilabonnement som tilbyt fri data her

Norges beste mobilabonnement med data rollover

For å finne Norges beste mobilabonnement som blant annet inkluderer at du får ført over ubrukt data, er du avhengig av å lage deg en oversikt over hva som er viktig for deg i et mobilabonnement. Som vi har vært inne på, tilbyr de aller fleste operatører data rollover i sine abonnement, og funksjonen er den samme hos alle. Så hvilke andre faktorer er viktig for deg i et abonnement?

Eksempelvis kan du begynne med å sjekke hvor mange gigabyte (GB) du vanligvis bruker per måned. Hvis du ikke har tenkt å endre dette kan du undersøke hva de ulike operatørene kan tilby med denne datamengden.

Gå gjennom og vurder andre valg som for eksempel data rollover, og bruk i EU/EØS.

Deretter bør du sammenligne priser, funksjoner, dekning og kundeservice fra forskjellige operatører og velge det som passer best til dine behov og budsjett.

Ofte stilte spørsmål