FamiliePakka 5GB

OneCall logo
5 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Talkmore Familie 4 GB

Talkmore mobilabonnement
4 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

FamiliePakka 10GB

OneCall logo
10 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Talkmore Familie 8 GB

Talkmore mobilabonnement
8 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Talkmore Familie 15 GB

Talkmore mobilabonnement
15 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

FamiliePakka 25GB

OneCall logo
25 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

FamiliePakka 50GB

OneCall logo
50 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Talkmore Familie 35 GB

Talkmore mobilabonnement
35 GB
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover
Ingen

Talkmore Familie Ubegrenset

Talkmore mobilabonnement
Fri data
Maks hastighet
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

FamiliePakka Full Data

OneCall logo
Fri data
20 Mbit/s
Fri tale
EU/EØS Roaming
Data rollover

Mobiloperatørene strekker seg langt for å tiltrekke seg flere kunder, og de inkluderer gjerne resten av familien din. Enten ved å senke prisene eller legge til ekstra fordeler, er de villige til å gjøre det som trengs.

Det er ingen grunn til å gå glipp av denne muligheten dersom du finner en familiepakke som passer behovet godt.

De fleste av disse pakkene eller tilbudene gir deg også muligheten til å inkludere andre gruppemedlemmer enn bare dine nærmeste familiemedlemmer eller de som bor i samme husstand.

Nedenfor finner du en oversikt over hvilke tilbud som finnes på markedet, og hva du bør se etter.

Dette får du med et mobilabonnement for hele familien

Familieabonnementer i mobilpakker består av flere faktorer, og leverandørene legger ulik vekt på dem. Dette gjør det vanskelig å sammenligne dem direkte med hverandre. Derfor er det viktig at du velger det som passer best for hele familien.

Når du vurderer familieabonnementer, er det flere faktorer du bør se på:

 1. Én eller flere fakturaer
 2. Priser og rabatter
 3. Antall personer inkludert
 4. Hvordan fordeles dataene i gruppen?
 5. Inkluderer det data rollover?
 6. Barn og unge i familiepakken
 7. Hvordan fungerer det i EU/EØS?

Flere abonnementer på en faktura

Hovedfordelen med et familieabonnement er at du får samlet all bruk på én faktura. Dette er den vanligste varianten, selv om det finnes andre alternativer.

For å opprette et familieabonnement, må det først opprettes en hovedabonnent, som deretter kan legge til de andre familiemedlemmene i abonnementet.

Som hovedabonnent vil du ikke bare motta fakturaen og være ansvarlig for betalingen, men du vil også ha oversikt over bruken til de andre medlemmene som er inkludert i abonnementet.

Dette fungerer vanligvis bra innenfor en husstand, der familiemedlemmene allerede har et nært forhold. Imidlertid kan det være tilfeller der noen foretrekker mer uavhengighet, spesielt hvis det er medlemmer utenfor husstanden som også er inkludert i familieabonnementet.

Priser og rabatter

En vanlig praksis er at hovedabonnementet belastes til full pris, mens tilleggsabonnementene får en redusert pris. Dette betyr at familiemedlemmene som er inkludert i tilleggsabonnementene får en prisfordel i forhold til hovedabonnementet.

Noen ganger kan denne prisfordelen være avhengig av at familien binder seg opp til en tilleggstjeneste fra leverandøren. Et eksempel er når operatører også tilbyr strømabonnementer. I slike tilfeller kan det være mulig for alle husstandsmedlemmene å bli en del av en familiepakke som gir redusert pris på mobilabonnementet.

En annen mulighet som tilbys er å gi ekstra data til hovedabonnenten. Dette kan være en ekstra fordel som gis til hovedabonnenten for å belønne dem for å samle familiemedlemmene under samme abonnement.

Disse varierende tilbudene og fordeler gjør det viktig å nøye vurdere forskjellige leverandører og deres familieabonnementer. Ved å analysere prisstrukturer, eventuelle tilleggstjenester og spesifikke fordeler som tilbys til hovedabonnenten og tilleggsabonnementene, kan du finne det mest fordelaktige alternativet som passer for din familie.

Hvor mange personer kan være med i ett abonnement?

Begrepet "familieabonnement" trenger ikke nødvendigvis å være begrenset til familiemedlemmer i bokstavelig forstand. Vanligvis har man muligheten til å inkludere andre personer som venner, kolleger eller naboer i slike abonnementer.

Selv om det er rom for å inkludere personer utenfor familien, bør du merke deg at de fleste tjenesteleverandører har en øvre grense for antall personer som kan bli inkludert i familieabonnementet. Denne grensen kan variere fra fire til ti personer, avhengig av mobiloperatøren og deres spesifikke tilbud.

Dette betyr at du kan utvide fordelen av et familieabonnement ved å inkludere nære bekjente eller de du deler tjenester med. Det gir muligheten til å dele kostnader, dra nytte av rabatter og nyte andre fordeler som tilbys gjennom familieabonnementet.

Hvordan fordeles dataene?

Prisen på et abonnement i et familieabonnement varierer avhengig av hvor mye data man ønsker. Valgmulighetene spenner vanligvis fra 1 GB til ubegrenset bruk.

Ofte er det hovedabonnentens ansvar å fordele data til de øvrige medlemmene i gruppen. Denne fordelingen kan baseres på forventet bruk eller prinsippet om rettferdighet, der alle får lik mengde data. I noen tilfeller kan det også være mulig å overføre data til en annen person i gruppen.

Noen familieabonnement tilbyr også en automatisk fordeling av dataene etter en lik brøk til alle medlemmene. Dette betyr at hver person får tildelt en proporsjonal andel av den samlede datapakken.

Data rollover

Data rollover innebærer at ubrukt data fra den nåværende måneden blir overført til neste måned. De fleste abonnementer i dag, inkludert familieabonnementer, har en data rollover-funksjon inkludert.

Det er imidlertid vanlig at det er en begrensning på hvor mye data som kan overføres med data rollover, og denne begrensningen er vanligvis satt til den samme mengden data som er inkludert i det månedlige abonnementet.

Hvis dere har mye data som blir overført med data rollover, kan det være lurt å vurdere et abonnement med mindre data og lavere pris. På den måten kan dere dra nytte av den akkumulerte dataen og samtidig spare penger ved å velge et abonnement som bedre passer deres faktiske behov.

Derfor bør du inkludere data rollover i mobilabonnementet

For det første gir data rollover deg muligheten til å beholde og dra nytte av ubrukte data fra tidligere måneder. Dette betyr at du ikke kaster bort verdifull data som du uansett har betalt for. I stedet kan du enkelt rulle over og bruke disse dataene i kommende måneder når du trenger det som mest.

Ved å benytte deg av data rollover, kan du også ha større fleksibilitet i dataforbruket ditt. Du trenger ikke bekymre deg for å gå over datagrensen i en bestemt måned, da du har en sikkerhetsbuffer av data rollover å falle tilbake på.

Videre kan data rollover være kostnadsbesparende. Hvis du vanligvis kjøper datapakker med høyere mengde for å dekke ditt forventede forbruk, kan du med data rollover-funksjonen redusere behovet for å oppgradere datapakken.

Inkluderer abonnementet barn og unge?

De fleste mobiloperatører tilbyr rimelige abonnement spesielt designet for barn. Disse abonnementene kan både være et alternativ til og et supplement til familieabonnementet.

Når det gjelder barn, har disse spesialabonnementene den fordelen at foreldrene kan ha kontroll over databruken. Et familieabonnement gir en praktisk måte å overvåke hvor mye data barna bruker og eventuelt sette grenser for bruken.

I tilfeller der familieabonnementet tillater overføring av data mellom medlemmene, kan dette også brukes som en form for belønningssystem. I stedet for å gi penger, kan foreldrene belønne barna ved å overføre ekstra data til deres abonnement. Dette gir en motivasjon for ansvarlig databruk og kan være en fin måte å oppmuntre til gode vaner.

Les mer: Mobilabonnement for barn

EU/EØS

Selvfølgelig blir mobilene også med på utenlandsferien. Når det gjelder bruk av mobiltelefoner i utlandet, er det ingen prinsipielle forskjeller mellom familieabonnementer og andre abonnementer.

Hvis ferien finner sted innenfor EU/EØS-området, kan alle familiemedlemmer bruke telefonen sin som om de var hjemme i Norge. Dette skyldes implementeringen av et EU-direktiv kjent som "roam like home". Det betyr at man kan nyte de samme tjenestene og kostnadene som man har i sitt hjemland når man er på reise innenfor EU/EØS.

På den annen side, når man befinner seg utenfor EU/EØS, kan det bli betydelig dyrere å bruke mobiltelefonen, enn når man er innenfor EU/EØS. Hver operatør har sine egne priser avhengig av hvilket land man er i.

I slike tilfeller kan det være en fordel å ha den kontrollen over barnas mobilbruk som et familieabonnement gir. Foreldre kan benytte seg av funksjoner som lar dem regulere og overvåke databruken til barna, slik at man unngår uventede kostnader når man er i utlandet.

Hvor dyrt er det å ha ubegrenset data inkludert i familieabonnementet?

Kostnaden for å ha ubegrenset data inkludert i et familieabonnement varierer avhengig av mobiloperatøren og de spesifikke tilbudene de har tilgjengelig. Prisene kan også variere basert på antall medlemmer som er inkludert i familieabonnementet og eventuelle ekstra tjenester eller fordeler som tilbys.

For å få nøyaktig informasjon om kostnadene ved et familieabonnement med ubegrenset data, anbefales det å kontakte mobiloperatørene direkte eller besøke deres nettsider. Der kan man finne informasjon om tilgjengelige familieabonnement og prisstrukturer som inkluderer ubegrenset data.

Det kan også være nyttig å sammenligne priser og tilbud fra ulike operatører for å finne det beste alternativet som passer for dine behov og budsjett.

Kommer familieabonnement med fri tale, SMS og MMS?

Det er vanlig at familieabonnementer inkluderer fri tale, SMS og MMS. Dette kan imidlertid variere mellom ulike mobiloperatører og de spesifikke familieabonnementspakkene de tilbyr.

Måten disse tjenestene inkluderes på, kan også variere. Noen familieabonnementer kan ha fellespott for fri tale, SMS og MMS som deles mellom familiemedlemmene, mens andre kan tilby ubegrenset bruk av disse tjenestene for hvert medlem i familieabonnementet.

For å få nøyaktig informasjon om hva som er inkludert i et bestemt familieabonnement når det gjelder tale, SMS og MMS, anbefales det å kontakte mobiloperatørene direkte eller besøke deres nettsider. Der finner du detaljert informasjon om hvilke tjenester som er inkludert og eventuelle begrensninger eller tilleggsgebyrer som kan gjelde.

Noen familieabonnement du kan vurdere

 1. Familieabonnement fra Telia

Telia's familiepakke lar deg inkludere opptil 8 personer. Du kan velge fra 3 GB data til ubegrenset, slik at du ikke går tom for data. Dataene fordeles jevnt blant alle som er med.

Alle i familien får ubegrenset data på mobilen. Det koster kun 399 kr per måned for hver ekstra abonnement dere legger til.

Hele familien får samme datapakke: 3 GB, 8 GB, 15 GB eller 20 GB. Det koster bare 249 kr per måned for hver ekstra abonnement dere legger til.

 1. OneCall Familiepakke

OneCalls tilbud for familier eller andre gir muligheten til å inkludere opptil 6 personer. Du kan velge mellom ulike datamengder, fra "bittelitt" på 1 GB til den største på 100 GB. Fordelingen av dataene kan tilpasses etter ønske.

 1. Familieabonnement fra Ice

Ice Familie-pakken inkluderer lavere priser for alle personer under 29 år. I tillegg får du tilgang til IceTrygg, et samarbeid med Help Forsikring som gir deg nettbasert sletting, sikker netthandel og assistanse ved ID-tyveri.

 1. Familieabonnement fra Telenor

Telenor har implementert en unik strategi for å tiltrekke seg familieabonnenter. Hvis det er to eller flere personer i familien, eller hvis det er en bruker som har minst tre Telenor-produkter (for eksempel bredbånd, fasttelefon osv.), får man en bonus i form av ekstra data.

Disse ekstra dataene legges sammen i en felles pott som avtaleinnehaveren kan fordele etter eget ønske.

Når bør man vurdere et mobilabonnement skreddersydd for familie?

Det er flere situasjoner der det kan være gunstig å vurdere et familieabonnement:

Hvis du er en del av en familie hvor flere eller alle bruker mobiltelefoner, kan et familieabonnement være svært fordelaktig. Det lar dere kombinere og dele data, samt få lavere priser for hvert medlem. Dette kan føre til betydelige besparelser sammenlignet med individuelle abonnementer.

Hvis du og dine familiemedlemmer har flere enheter, som for eksempel smarttelefoner, nettbrett og smartklokker, kan et familieabonnement gi dere en praktisk løsning for å administrere og dele data mellom enhetene. Dette gjør det enklere å holde oversikt over bruken og sikrer at alle enheter er koblet til det samme abonnementet.

Når man ønsker enklere administrasjon, vil et familieabonnement gjør det lettere å administrere mobilplanene for familiemedlemmene. Dere kan ha en felles regning, administrere datafordelingen og enkelt legge til eller fjerne linjer etter behov.

Med et familieabonnement kan familiemedlemmer enkelt dele ressurser som databruk, tale og tekstmeldinger. Dette er gunstig hvis noen i familien bruker mindre data eller har lavere forbruk enn andre. Dere kan dra nytte av en kombinert datapakke og fordele dataene etter behov.

Sammenlign alle norske mobilabonnement her

Ofte stilte spørsmål