Ingen

Trenger du mobilforsikring?

Flere forskjellige leverandører tilbyr i dag individuelle mobilforsikringer, mens innbo- og reiseforsikringer også delvis dekker mobiltelefoner.

Behovet for mobilforsikring avhenger generelt av hvor mye du anser deg å kunne tape og risikoen for at dette faktisk skjer.

Hvis du eier en relativt dyr mobiltelefon, kan det være utfordrende å erstatte den uten forsikring. Derfor står valget av mobilforsikring sentralt hos mange.

Det er flere faktorer å vurdere og alternativer å utforske når det gjelder valg av mobilforsikring. Her får du en oversikt over de tilgjengelige alternativene på markedet og hva de tilbyr.

Hvordan benytte seg av mobilforsikring?

Det virker som nordmenn virkelig setter pris på mobilen sin. I hvert fall er det ingen mangel på forsikringstilbud i denne kategorien.

Du kan velge mellom separat forsikring for mobil eller inkludere mobilforsikring i en annen forsikringsavtale. Her er de vanligste metodene for å forsikre mobilen:

 • Innenfor innboforsikringen din
 • Innenfor reiseforsikringen din
 • Gjennom en egen forsikringsplan fra forsikringsselskapet ditt
 • Med verdigjenstandsforsikring
 • Gjennom forsikring tilbudt av mobiloperatøren din
 • Gjennom forsikring tilbudt av mobiltelefon-selgeren din

Les mer: Sammenlign mobilabonnement

Sammenligne forsikringer

Å sammenligne kostnader, risiko og betingelser kan være utfordrende for uerfarne og nye forbrukere. Her er en punktliste over tingene du bør undersøke og vurdere opp mot hverandre basert på hva som er viktigst for deg:

 • Prisen på forsikringen, enten oppgitt per måned eller årlig. Vær oppmerksom på markedsføringstriks som "betalingsfrihet de første månedene" og fokuser heller på den ordinære prisen når du sammenligner.
 • Øvre grense for utbetaling.
 • Krav om egenandel, som vanligvis varierer fra 500 til 1 000 kroner.
 • Om forsikringen dekker kun skjermen ved skade, eller hele mobilen.
 • Om forsikringen dekker tyveri.
 • Om den dekker "uhell", som vanligvis er hendelser innenfor din kontroll, for eksempel å miste mobilen på gulvet slik at du ender opp med knust skjerm eller annen type skade.
 • Om den dekker flere mobiler eller bare én.

Merk at ikke alt nødvendigvis er klart angitt på leverandørens nettside, da de vanligvis fremhever sine "unique selling points" (USP-er). For fullstendig informasjon må du ofte gå videre til vilkårene eller prislisten.

Innboforsikring inkludert mobil

Innboforsikring er en verdifull forsikringsavtale som anbefales for alle. Den inkluderer også en ansvarsforsikring som gjelder alle i husstanden.

I tillegg kan den dekke personlige eiendeler som mobiler, samt skader forårsaket av uhell, som for eksempel å miste mobilen på gulvet. Imidlertid dekker den ikke tyveri som skjer utenfor hjemmet.

Reiseforsikring inkludert mobil

Reiseforsikring er en essensiell forsikringsavtale som alle reisende bør ha. Den viktigste dekningen er forsikringen for liv og helse, men den inkluderer også dekning for eiendeler i tilfelle tyveri. Til en viss grad kan den også dekke skader på mobilen, for eksempel knust skjerm.

Ren mobilforsikring fra forsikringsselskapene

På grunn av ulike begrensninger i både innboforsikringen og reiseforsikringen, tilbyr forsikringsselskapene også separate, eller rene mobilforsikringer.

Disse forsikringene dekker vanligvis de fleste hendelser, med unntak av bevisst skade. Vanligvis finnes det to varianter: en som dekker skader eller knusing av skjermen (skjermforsikring), og en utvidet versjon som dekker hele mobilen.

Ting å tenke på når det gjelder mobilforsikring

Når du kjøper en mobiltelefon i en elektronikkbutikk, vil selgeren ofte raskt tilby en forsikringsavtale. Det er lett å akseptere tilbudet i farten, spesielt når selgeren er dyktig. Ulempen med disse forsikringene er imidlertid at de kun gjelder for den spesifikke telefonen og er tidsbegrenset.

Du får heller ikke tid til å undersøke hvilke forsikringer du allerede har, og hva det koster å tegne en fra forsikringsselskapet eller mobiloperatøren.

Andre ting å vurdere med mobilforsikring:

Husk at du allerede har en viss dekning for mobilen din gjennom innboforsikringen og reiseforsikringen. I tillegg har du en garanti ved kjøp som dekker produksjonsfeil og lignende mangler som viser seg etter kort tid.

For dyre modeller som de nyeste iPhone- eller Samsung-telefonene, kan det være lønnsomt å vurdere ekstra mobilforsikring, spesielt hvis du har en tendens til å være uforsiktig og har ødelagt mobiler tidligere.

Når det gjelder rimeligere telefoner, kan det være en god tommelfingerregel å vurdere å legge sammen prisen på årsforsikringen og egenandelen.

Spør oss hos Mobilabonnement.no for råd angående riktig mobilforsikring som passer deg.

Send inn en forspørsel så tar vi kontakt om kort tid.

Ofte stilte spørsmål