Eierskifte av mobilabonnement: Steg for steg guide

Fyll ut skjemaet for å få et personlig tilbud

Eierskifte av mobilabonnement: Steg for steg guide

I denne artikkelen får du vite eksakt fremgangsmåte hos 4 av de mest brukte mobiloperatørene - fremgangsmåten hos andre mobilselskap vil være relativt lik.

Vi skal også fortelle kort om hva eierskifte innebærer, i tillegg til å gi deg noen gode tips som du bør være oppmerksomme på under eierskifte av mobilabonnement.

Eier av mobilabonnementet

Eier er den som står oppført som juridisk eier for mobilabonnementet - og vil dermed være ansvarlig for mobilabonnementet. Dette betyr ikke at personen selv bruker mobilabonnementet eller betaler fakturaen for det.

Som regel vil eier være den som også bruker mobilabonnementet i private tilfeller og blant voksne, men barn og bedrifter er generelle unntak.

Eieren vil kunne gjøre endringer på mobilabonnementet eller kansellere det, uavhengig av hvem som bruker eller betaler for abonnementet.

Det er fullt mulig å skifte juridisk eier av et mobilabonnement og mobilnummeret som tilhører abonnementet. Man kan også bytte eier mellom privatpersoner og bedrifter, så vel som fra privatperson til privatperson.

Les også: Bedriftseier? Sammenlign bedriftsabonnement for å finne det beste abonnementet for din bedrift.

Eierskifte av mobilabonnement

Hvis man ønsker å skifte eier av et mobilabonnement, finnes det spesifikke fremgangsmåter hos ulike mobiloperatører. Disse er relativt like hos alle operatørene, men vi finner noen ulikheter.

Det er fullt mulig å skifte eier fra bedrift til privat og omvendt. Mange bruker gjerne jobbtelefonen privat og i jobbsammenheng, og ønsker dermed å beholde telefonnummeret, selv om de bytter jobb.

Fremgangsmåten vil da være litt mer innviklet i enkelte tilfeller, men fremdeles veldig overkommelig ved å i bruk vår guide.

Obs: Vi gjør oppmerksom på at helt eksakt fremgangsmåte kan forandre seg over tid og variere noe, avhengig av hvilken enhet du bruker og om du tar i bruk en nettside, applikasjonen eller kontakter kundeservice via telefon.

Ulike årsaker for eierskifte

Det finnes flere årsaker til at man ønsker å foreta et eierskifte - veldig ofte er skjer dette mellom privatpersoner og bedrifter, men også fra voksne til barn når barna blir voksne.

Ulike grunner til å skifte eier av mobilabonnement:

  • Bytte jobb: I enkelte tilfeller ønsker man gjerne å beholde mobilnummeret og mobilabonnementet man har brukt når man bytter jobb.
  • Foreldre og barn: Foreldre står ofte som eiere av mobilabonnementet til barna blir voksne. Barna ønsker i de fleste tilfeller å beholde mobilnummeret, men også stå som eier av abonnementet.
  • Bytte eier: Enkelte personer har gjerne et unikt mobilnummer knyttet til mobilabonnementet, og ønsker å selge, bytte eller overføre dette til andre av ulike årsaker, som for eksempel flytting til utlandet.
  • Samlivsbrudd og dødsfall: Ved samlivsbrudd og dødsfall, kan det være naturlig å bytte eier eller overta mobilabonnementet.
  • Administrativ forenkling: Det kan være enklere og mer oversiktlig å samle alle mobilabonnement i husholdningen på samme eier.
Eierskifte av mobilabonnement. Kvinne med to telefoner i hendene.

Eierskifte behøver ikke være så innviklet - følg vår enkle guide. (Kilde, Pexels.com)

Fremgangsmåte for eierskifte Telenor

Telenor har forskjellige fremgangsmåter, avhengig av årsaken til eierskiftet. Bedrift til privat har for eksempel et eget skjema som må fylles ut.

  1. Bedrift til privat: Gå til Telenor sitt skjema for eierskifte. Følg stegene i prosessen. Ansvarlig kontaktperson i bedriften må godkjenne eierskiftet.
  2. Privat til bedrift: Hvis du har en jobbtelefon i ditt navn, kan bedriften ville overta denne når man slutter i jobben. Dette gjøres via «Min Bedrift» på Telenor Bedrift sine nettsider. Følg stegene i prosessen.
  3. Bedrift til bedrift: Skal du bytte jobb, men ønsker å beholde bedriftsabonnementet? Den nye arbeidsgiveren må kontakte din gamle arbeidsgiver for å overføre mobilabonnementet.
  4. Privat til privat: Privat eierskifte av juridisk eier foregår via «Mitt Telenor». Velg bytt juridisk eier og følg stegene i prosessen.
  5. Kontakt kundeservice: Hvis du er usikker på noen av stegene, kan du kontakte kundeservice via Telenor sine nettsider eller per telefon.

Fremgangsmåte for eierskifte Telia

Hos Telia må den nye eieren av mobilabonnementet være den som foretar eierskiftet. Det enkleste er å brukes BankID for å bekrefte identiteten til personen som overtar mobilabonnementet, men de har også et skjema man kan fylle ut.

  1. Den nye eieren av mobilabonnementet må være den som gjør leverer søknaden.
  2. Gå til Telia sin nettside.
  3. Finn frem til «Bytte eier på abonnementet Telia» eller trykk på lenken.
  4. Følg stegene i prosessen ved å logge inn gjennom Privat eller Bedrift, eller fyll ut eierskifteskjemaet manuelt. (Kilde, Telia.no)

Fremgangsmåte for eierskifte Talkmore

Talkmore har en litt mer innviklet prosess, hvor man må laste ned et skjema, fylle dette ut for så å kontakte kundeservice. Deretter må man laste opp det utfylte dokumentet i kontaktskjemaet.

  1. Besøk Talkmore sin hjemmesiden eller gå til Eierskifte nettsiden.
  2. Velg bedriftskunde lenger ned på siden eller følg instruksene som privatperson.
  3. Hvis du har valgt bedriftskunde, må du laste ned eierskifte skjemaet og fylle dette ut. Man må ta med informasjonen til en nøkkelperson i bedriften.
  4. Skjemaet må deretter lastes opp via Talkmore sitt kontaktskjema. Legg det til som et vedlegg og fyll ut resterende informasjon. (Kilde, Talkmore.no)
  5. En nøkkelperson i bedriften må godkjenne eierskiftet.

Fremgangsmåte for eierskifte OneCall

OneCall bruker et eierskifteskjema på lik linje med mange av de øvrige mobiloperatørene. De har 2 forskjellige skjema hvor ett er myntet på privat-privat, mens det andre er for privat-bedrift eller bedrift-bedrift.

  1. Gå til OneCall sin hjemmeside og finn eierskifte via kundeservice eller bruk lenken. (Kilde, Onecall.no)
  2. Velg det som er aktuelt for deg.
  3. Privatkunder må bare fylle ut skjema med informasjonen som blir oppgitt i instruksene. Skjemaet finner du på «Mine Sider» under eierskifte.
  4. Bedrift til privat eller omvendt må fylle ut skjemaet og få signatur fra en med signaturrett i bedriften.

Obs: Hvem som har signaturrett i din bedrift, kan du sjekke via Brønnøysundsregistrene. ved å søke på bedriften det gjelder. Man kan også spørre noen andre i bedriften.

Tips for eierskifte

Før vi avslutter, skal vi komme med noen gode tips og retningslinjer det er viktige å ta hensyn til når man skal skifte eier av mobilabonnementet. Som regel er dette en ganske enkel prosess, men vi skal likevel komme med noen råd.

Dette bør du tenke på når mobilabonnementet skifter eier:

  • Les vilkårene og kontrakten: Man bør alltid lese både vilkårene og kontrakten når man utfører et eierskifte. Slik unngår man uforutsette utgifter eller andre gebyrer fra brudd på bindingstid og lignende.
  • Avslutt gamle abonnement: Hvis du overtar et mobilabonnement, kan det være lurt å avslutte det gamle abonnementet. Slik unngår du å unødvendige kostnader.
  • Samlefaktura: Når et mobilabonnement blir overdratt, må utestående kostnader gjøres opp. Den gamle eieren vil derfor motta en samlefaktura hvor resterende kostnader står oppført.
  • Følg instruksene: Følg instruksene under prosessen i eierskiftet. Dette forenkler eierskiftet, og påser samtidig at det blir gjort på en korrekt måte. Det kan spare tid, hodebry og penger.

Oppsummering

Eierskifte av mobilabonnement er ikke særlig innviklet, og vil være en svært overkommelig prosess for de fleste - følg våre instrukser i steg-for-steg guiden eller kontakt kundeserviceavdelingen til mobiloperatøren det gjelder.

Eierskifte innebærer nesten alltid at man må fylle ut et skjema, noe som kan gjøres direkte fra hjemmesiden til mobiloperatøren eller under «Min Side».

Skal mobilabonnementet overføres fra privatperson til privatperson er det stort sett veldig rett frem. Privatperson til bedrift eller vice versa, krever ofte flere steg, og at eierskiftet godkjennes av en med riktig autorisering i bedriften.

Uavhengig av årsak til at du ønsker å foreta et eierskifte, er vi helt sikre på at du får dette til med denne guiden! Fremgangsmåten er relativt lik hos alle mobiloperatører - ikke bare de vi har tatt for oss i denne artikkelen.

Les også: Ønsker du å beholde telefonnummeret, men bytte mobilabonnement? Sammenlign de beste og billigste mobilabonnementene her.

Ofte stilte spørsmål