Slik finner du det billigste mobilabonnementet

Ingen

Det blir stadig vanskeligere å finne frem til det billigste mobilabonnementet, og en rekke operatører forsøker tiltrekke seg nye kunder med lokketilbud. Disse kan fort ende opp med å bli dyrere over tid. Heldigvis er det lettere å finne frem i denne jungelen enn mange tror, og vi har laget en enkel guide som tar deg gjennom det du trenger å vite.

Noe av utfordringen er knyttet til det enorme utvalget man finner i dag. Det dukker stadig opp nye operatører på markedet, og det kan derfor være vanskelig å vite hvilke som tilbyr beste vilkår. Med så mange valgmuligheter, kreves det mer innsikt og tid for forbrukerne å navigere gjennom de forskjellige tilbudene for å finne det som best passer deres behov.

Hva trenger du i ditt mobilabonnement?

Når du skal velge det beste mobilabonnementet for dine behov, er det viktig å vurdere hva du egentlig ønsker å få ut av abonnementet ditt. Ditt ideelle abonnement bør reflektere din personlige bruk, livsstil og økonomiske behov. Først og fremst, analyser ditt nåværende og fremtidige dataforbruk. Dette inkluderer å vurdere endringer i arbeidsvaner eller økt bruk av streamingtjenester. Videre, tenk på hvor mange ringeminutter du trenger og om ubegrensede tekstmeldinger er viktig for deg.

For de som reiser ofte, er det viktig å ha et abonnement som tilbyr gode roamingavtaler og internasjonale priser. Vurder også fleksibiliteten i abonnementet, som om det er bindingstid og hvilke fordeler eller ulemper dette eventuelt medfører. Noen abonnementer inkluderer ekstra tjenester som gratis tilgang til streamingtjenester eller muligheten for familiedeling av data, noe som kan være kostnadseffektivt.

Sist, men ikke minst - sjekk dekningskart for å sikre god signalstyrke i ditt område og vurder nettverkshastigheten, spesielt hvis du bruker mye data. Det hjelper lite at man finner et passende abonnement som er innenfor prisen din, dersom det gir deg dårlig dekning.

Sørg for å sammenligne ulike mobilabonnement

Her hos Mobilabonnement.no får du tilgang til oppdaterte prislister fra alle mobiloperatører i Norge, med mulighet til å rangere abonnementene etter pris. På denne måten kan du enkelt og greit se hvilket abonnement som passer best for deg. Nordmenn er blant de mest lojale kundene i verden, og vi endrer sjeldent leverandører.

Dette betyr også at vi ofte betaler unødvendig mye for en tjeneste vi kan finne billigere andre steder. Vi anbefaler derfor at man alltid sammenligner ulike priser og tilbud - og på den måten finner frem til det beste. Ofte kan du forhandle deg frem til bedre vilkår ved å sette leverandørene opp mot hverandre.

I dagens marked er det overraskende enkelt å bytte mobiloperatør, og det er sjelden noen god grunn til å forbli i et abonnement som er dyrere enn nødvendig. Prosessen med å bytte operatør håndteres av den nye leverandøren, som ordner oppsigelse av det gamle abonnementet og overføring av telefonnummeret ditt. For deg som kunde er bytteprosessen enkel og lite tidkrevende, noe som åpner for større fleksibilitet og potensielle økonomiske fordeler.

Hva bør man tenke på før man bytter til billigste mobilabonnement?

Hovedutfordringen når det gjelder å velge det mest kostnadseffektive mobilabonnementet er å finne et som passer til den bruken du har. De aller fleste av oss har en smarttelefon i dag, men hvordan vi bruker den er veldig forskjellig. Derfor er det en del ting du bør tenke på før du skal bytte mobilabonnement.

Noen vil nok bare se på prislappen og deretter plukke det billigste, men som vi har sett i noen av våre tidligere artikler, så er dette sjeldent nyttig. Du vil raskt ende opp med å måtte betale for ekstra tjenester og påfyll av data, noe som gjør et billig abonnement kostbart over tid.

For å hjelpe deg på vei har vi laget en enkel sjekkliste med hva du bør tenke på før du skal bytte til et billigere abonnement. På denne måten kan du sørge for å ha full kontroll - og faktisk finne noe du vil tjene på.

 • Ditt nåværende forbruk: Analyser ditt nåværende forbruk av data, tale og tekstmeldinger for å forstå dine behov.
 • Sammenlign tilbud: Se på ulike operatørers tilbud og sammenlign priser, datakvoter, og andre inkluderte tjenester.
 • Dekningsområde: Sjekk dekningskartet til de ulike operatørene for å sikre god dekning i de områdene du oftest befinner deg.
 • Bindingstid og vilkår: Les nøye gjennom vilkårene for eventuell bindingstid og andre betingelser som kan påvirke valget ditt.
 • Overføring av nummer: Forsikre deg om at du kan beholde ditt nåværende telefonnummer og forstå prosessen for nummeroverføring.
 • Internasjonal bruk: Vurder behovet for internasjonal roaming og kostnader knyttet til bruk i utlandet.
 • Ekstra tjenester: Vurder om du trenger ekstra tjenester som musikk- eller video streaming, og om disse er inkludert.
 • Kundeservice og support: Undersøke kvaliteten på kundeservice og support, inkludert tilgjengelighet og hjelpsomhet.
 • Anmeldelser og brukererfaringer: Les anmeldelser og brukererfaringer for å få innsikt i operatørens pålitelighet og kundetilfredshet.
 • Spesielle tilbud og rabatter: Se etter spesielle kampanjer, rabatter eller fordeler som kan være tilgjengelige for nye kunder.
 • Familie- og delingsplaner: Vurder om familie- eller delingsplaner er tilgjengelige og om de passer dine og familiens behov.
 • Fakturerings- og betalingsalternativer: Sjekk hvilke fakturerings- og betalingsalternativer som tilbys, og om de passer til dine preferanser.

Ikke la deg lure av datafellen i billige mobilabonnementer

Mobiloperatører har en tendens til å markedsføre og selge store datapakker, ofte med fokus på mengden av data som tilbys. Dette kan imidlertid være tullete for mange brukere, da det kan være utfordrende å vurdere det faktiske daglige dataforbruket. Det oppstår et gap mellom operatørenes tilbud og forbrukernes reelle behov, noe som understreker viktigheten av å gjøre en realistisk vurdering av eget dataforbruk før man binder seg til et abonnement.

En undersøkelse fra Telenor i 2016 avslørte at gjennomsnittsforbruket av data var rundt to gigabyte per måned. Selv om forbruket sannsynligvis har økt siden da, er det fortsatt et betydelig gap opp til de større datapakkene på 30 eller 50 GB. Dette illustrerer at mange brukere kan spare betydelig ved å velge mindre og mer kostnadseffektive abonnementer.

For eksempel, ved daglig musikkstrømming, som med Spotify, overstiger sjelden forbruket en gigabyte per måned. For de som primært bruker mobildata til å lese nyheter, vil en gigabyte dekke omtrent 750 nettsider, eller 25 sider daglig i en måned. Derimot, for de som ofte ser videoer på YouTube, vil databruken være høyere, med en gigabyte som dekker omtrent fem minutters daglig bruk. De fleste brukere, som kombinerer ulike typer dataforbruk, vil finne at et abonnement på fire til seks gigabyte dekker deres behov.

Oppsummering

Som vi har sett i denne artikkelen kan det til tider være lurt å gå for noe annet enn det billigste mobilabonnementet, og fortsatt spare penger. Dette skyldes at det gjerne er utrolig lave kvoter knyttet til de billigste, og de speiler sjeldent det behovet man har. Du bør derfor ta utgangspunkt i eget forbruk og sørge for at du finner det mobilabonnementet som passer deg, ikke motsatt.

Du enkelt sammenligne forskjellige mobilabonnementer i Norge ved hjelp av vår sammenligningstjeneste