Mobilabonnement med Spotify

Ingen

Mobilabonnement med Spotify

Når det gjelder mobilbruk, har vi alle våre unike behov og preferanser. Mens noen foretrekker å bruke mye data på videosamtaler og spill, er det andre som primært nyter musikkstrømming.

Hvis du tilhører sistnevnte kategori kunne du, frem til slutten av 2022, benytte deg av et skreddersydd mobilabonnement spesielt tilpasset for deg og dine musikkvaner.

Få tilbud på nytt mobilabonnement

Music Freedom

Både Telia og Telenor tilbydde et abonnement kalt "Music Freedom" som i praksis ga deg muligheten til å strømme musikk på mobilen uten at du brukte noe av abonnementets datakvote. I 2022 kunne imidlertid EU slå fast at denne typen «nulltaksering» var ulovlig.

Med Telenor Music Freedom kunne du for eksempel lytte til musikk fra Spotify, Tidal, Apple Music, Deezer, Beat, AudioMac og SoundCloud. Telia hadde den samme listen, bortsett fra SoundCloud.

Dermed er det ikke mulig i dag å strømme musikk på Spotify uten å bruke mobildata, men det finnes imidlertid andre muligheter som ikke gjør at du tømmer deg for data i abonnementet ditt.

Mobilabonnement med ubegrenset data

Hvis du setter pris på fleksibilitet og frihet, kan mobilabonnementer med ubegrenset eller fri data være den ideelle løsningen for deg.

For mange av oss er det avgjørende å være tilkoblet internett stort sett hele tiden, enten vi er hjemme, på bussen, på hytta eller på kafé. Tilgangen til internett kan variere avhengig av hvor vi befinner oss, og ofte er mobilnettet vår eneste tilgjengelige kilde. Derfor kan mobilabonnement med ubegrenset data være svært fordelaktig.

Et mobilabonnement med ubegrenset data betyr vanligvis at abonnenten har tilgang til en ubegrenset mengde mobildata til en fast månedlig pris. Dette innebærer at du kan bruke så mye mobildata som du vil, uten å bekymre deg for å overskride datagrensen.

På den måten kan du strømme Spotify dagen lang, uten å bekymre deg for at mobildataen ikke skal strekke til.

Er ubegrenset data ubegrenset?

Mens leverandørene gjerne hevder at du har ubegrenset bruk, er det vanligvis en hastighetsbegrensning for nettforbindelsen. Denne begrensningen ligger ofte på rundt 100 GB, etterfulgt av en markant reduksjon i hastigheten, vanligvis ned til 3 Mbit/s.

Selv om en datapakke på 100 GB kan virke tilstrekkelig for mange, er det fullt mulig å overstige denne grensen, spesielt hvis du deler internettforbindelsen via mobilnett med andre enheter, bruker telefonen til videosamtaler, streaming av serier og lignende.

Sammenligne abonnementer for å finne beste mobilabonnement

Mobilabonnement kan kontinuerlig endre vilkårene sine, noe som gjør det viktig for deg å være oppdatert på tilbudene som finnes på markedet og sammenligne dem grundig. Det er essensielt å undersøke faktorer som pris, dekning, bindingstid og tilgjengelighet av ekstra hastighet/datapakker.

Pris på ubegrenset data varierer

Prisene på mange av mobilabonnementene med ubegrenset data varierer som regel fra noen hundre kroner til opptil tusen kroner. Det finnes både rimeligere og dyrere alternativer tilgjengelig. Når du har bestemt hvor mye data du trenger, kan du sammenligne prisene på abonnementene fra ulike leverandører.

Dekningen i Norge

I Norge finner vi tre ulike mobilnett - Telia, Telenor og Ice. Selv om disse nettene dekker store deler av landet, vil dekningen variere avhengig av hvor du befinner deg.

På aktørenes hjemmesider kan du finne deres dekningskart. Det vil være smart å undersøke dekningskartene for å sikre at du har god dekning der du tilbringer mesteparten av tiden din, enten det er hjemme, på vei til jobb eller på hytta.

Trenger du bindingstid?

Bindingstiden på et mobilabonnement i Norge kan ikke overstige 12 måneder, dette er lovfestet. Det er imidlertid viktig å grundig vurdere om du ønsker å binde deg for ett år, eller om du foretrekker et abonnement som gir deg fleksibiliteten til å bytte når som helst.

Ekstra datapakker fører til ekstra kostnader

Noen mobiloperatører tilbyr muligheten til å kjøpe ekstra hastighetspakker og/eller datapakker. Husk på å undersøke prisene på disse alternativene dersom du tror det kan bli relevant for deg. Ekstra datapakker koster tross alt penger og fører dermed til større utgifter.

Ofte stilte spørsmål