Ingen

Mange i Norge benytter mobiltelefonen til å se filmer og TV-serier fra strømmetjenesten Netflix. Utforsk fordelene ved et mobilabonnement som inkluderer Netflix, og finn ut hvilke abonnementstyper som er ideelle for strømming av innhold.

Få med deg det viktigste!

  • Netflix er kjent for sitt omfattende utvalg av filmer, TV-serier og dokumentarer, og er en av de mest brukte strømmetjenestene globalt i dag.
  • Streaming av video fra Netflix på mobil er en av de mest dataintensive aktivitetene. Det er viktig å velge et mobilabonnement med tilstrekkelig data for å unngå overforbruk.
  • Netflix tilbyr ulike kvalitetsalternativer fra lav til HD og Ultra HD, som påvirker hvor mye data som brukes per time med strømming.
  • For å få Netflix inkludert i mobilabonnementet, bør man se etter abonnementer som tilbyr fri eller ubegrenset data for å kunne nyte strømming uten bekymringer om databruken.

Hva innebærer et mobilabonnement med Netflix?

Netflix er en av de mest populære strømmetjenestene globalt og tilbyr et stort utvalg av prisbelønte filmer, TV-serier og dokumentarer. Hvis du bruker denne tjenesten ofte, har du sannsynligvis merket at mobildatabruken øker betraktelig.

Strømming av video eller film på mobil er den aktiviteten som krever mest mobildata. Et mobilabonnement med Netflix innebærer at du har nok mobildata til å se filmer og serier uten å gå tom for data.

Mengden data du trenger for å strømme Netflix, avhenger av hvor ofte og hvor lenge du bruker tjenesten hver måned.

Det er viktig å merke seg at høyere videokvalitet krever mer mobildata. På Netflix kan du velge mellom lav, middels, høy eller ubegrenset kvalitet. For å redusere databruk, bør du velge lav kvalitet. Da kan du se TV-serier og filmer i omtrent 3–4 timer med kun 1 GB mobildata. Ved høyere oppløsninger som HD eller Ultra HD, vil databruken øke to til tre ganger.

Ved å vite hvor ofte du planlegger å strømme filmer på mobilen, blir det enklere å velge et passende mobilabonnement med Netflix.

Hva må jeg betale for å få Netflix inkludert i abonnementet?

Når du vet hvor mye mobildata du trenger i måneden, er det viktig å få oversikt over mobilabonnementene som finnes på markedet. Slik kan du sammenligne priser og tilbud fra ulike mobiloperatører, og unngå å betale mer enn nødvendig.

Hvis du ser Netflix-filmer i høy kvalitet, bør du vurdere et mobilabonnement med fri eller ubegrenset data. Dette er spesielt nyttig hvis du vil unngå å bekymre deg for hvor mye data du bruker. Med slike abonnementer går du aldri tom for mobildata.

Det er viktig å forstå forskjellen mellom “fri data” og “ubegrenset data”. Fri data betyr at du ikke vil gå tom for mobildata, og det vil ikke påvirke kvaliteten eller hastigheten.

Med ubegrenset data i et mobilabonnement som inkluderer Netflix, vil du heller ikke gå tom for data, men internett-hastigheten kan bli redusert etter et visst forbruk. Ofte senkes hastigheten etter å ha brukt 100 GB per måned.

Mer frihet med ubegrenset data

Med abonnementer som tilbyr ubegrenset data kan du strømme filmer, serier og sport uten å bekymre deg for databruken. Slike abonnementer blir stadig mer populære blant operatører som Telia og ice.

For noen år siden brukte vi hovedsakelig mobildata til å lese epost og nyheter. Men da smarttelefonene kom har mobilbruken økt betydelig. Dette skyldes i stor grad sosiale medier og strømming av video og musikk.

Ofte stilte spørsmål