Sammenlign priser på mobiltelefoner

På mobilabonnement.no kan du sammenligne priser på mobiltelefoner, og dermed finne de billigste mobiltelefonene – både med og uten abonnement.

Mobiltelefoner med abonnement

Hvis du velger å kjøpe en mobiltelefon med abonnement, får du ofte større rabatter i forhold til å velger en mobiltelefon uten abonnement.
Når du bestemmer deg for å velge en mobiltelefon med abonnement og dermed betale et månedlig beløp på mobiltelefonen, er det mange faktorer du må være oppmerksom på. Vi har forsøkt å komme med noen gode råd nedenfor.

Hva betyr det å betale hver måned?

Når du kjøper en mobiltelefon med abonnement, blir du tvunget til å betale et månedlig beløp som ofte dekker mengden du kan bruke mobiltelefonen din, så vel som nedbetaling av telefonen. Her vil du også bli pålagt å inngå en kontrakt med en teleleverandør.
Hvis du har avtalt å betale et fast beløp hver måned, vil du normalt få et maksimalt antall minutter du kan snakke, samt en mengden data du kan surfe på nettet med. Alt du bruker over avtalt bruk, blir ofte lagt til i den neste regningen din.

Fordeler og ulemper med mobiltelefoner med abonnement

Hvis du finner det riktige mobiltelefonabonnementet for mobiltelefonen din vil du kunne oppnå en betydelig besparelse, både med tanke på den tiden du snakker på mobiltelefonen og hvor mye du surfer på internett via mobiltelefonen din.
Du får også mulighet til å velge en av de nyeste mobiltelefonene til en mye lavere pris enn om du skulle kjøpe den uten abonnement.

En av de største ulempene med å velge en mobiltelefon med abonnement er at du er bundet til den perioden du har avtalt med din teleleverandør. Dette vil vanligvis være 6 måneder – avhengig av om du har valgt å kjøpe telefonen på avdrag. Hvis du har valgt å kjøpe mobiltelefonen på avdrag, vil du ofte finne at bindingsperioden kan vare opptil 36 måneder, da du må betale for mobiltelefonen din.

Dette bør du være oppmerksom på når du kjøper en mobiltelefon med abonnement:

Nettverksdekning:
I deler av landet tilbyr ikke alle teleleverandører like bra dekning som man har i storbyene. Her er det viktig å sjekke ut mobildekning fra leverandøren i området du bor i, før du velger å kjøpe et mobilabonnement. Du kan blant annet sjekke hvor bra dekningen er hos deg via et dekningskart på teleselskapets hjemmeside.

Bindingsperioden:
I utgangspunktet er den korteste bindingsperioden på 6 måneder. Noen mobilabonnementene har imidlertid begynt med at du ikke trenger å binde deg for en fast periode. Her skal du være oppmerksom på at den månedlige utgiften kan øke som følge av dette.

Når du bestemmer deg for å velge en mobiltelefon med abonnement, trenger du aldri å bekymre deg for om du har nok taletid igjen på mobiltelefonen din, eller om det er nok data igjen til å surfe på nettet. Med et abonnement vil du alltid ha tilgang til dette – det er bare avtalen som bestemmer hvor mye du skal betale for de ekstra minuttene og dataene

Ideen om å kjøpe en mobiltelefon med abonnement er at du betaler et fast beløp hver måned for et fast antall minutter til taletid og datamengde. Vanligvis betaler du over en betalingstjenesten, og ekstra bruk vil vanligvis bli påført til regningen automatisk, slik at du ikke trenger å bekymre deg for dette. Mobiltelefoner med abonnement er en enkel måte å bruke mobiltelefonen på, siden du ikke trenger å bekymre deg for å ha nok taletid på mobiltelefonen din eller om det er nok data til å gå på internett.