Beste & billigste mobilabonnement 2022

Louise Melle 02. februar, 2022
robin-worrall-FPt10LXK0cg-unsplash.jpg

I dag finnes det mange mobilleverandører og enda fler mobilabonnementer. Jo fler mobilabonnementer det blir, desto vanskeligere blir det for forbrukere å adskille og velge mobilabonnementene. Hvertfall når mobiloperatørene har lik prismodell, god dekning, like datapakker og vilkår. Mange velger å gå inn på trustpilot og andre sider med forbrukeranmeldelser for å lese seg opp på andres erfaringer, men det er begrenset hvor klok man blir når en person sin dårlige eller gode opplevelse er helt subjektiv og kan skyldes noe helt banalt. Vi har derfor gjort en grundig vurdering av dagens mest populære mobilabonnementer, og funnet det beste og billigste mobilabonnement i 2022. 

Forbrukere i dag har helt ulike preferanser og behov til mobilabonnementer. Derfor vurderes dagens mobilabonnementer på de mest sentrale kriteriene som pris, dekning og kvalitet, anmeldelser og ekstra tjenester. På denne måten vil det bli kåret det beste og billigste mobilabonnementet.

Beste og billigste mobilabonnement for lite forbruk: Sky Mobil

Sky Mobil tilbyr det billigste mobilabonnementet med 1GB til 125 kr/mnd. Sky Mobil er kjent for personlig kundeservice og kjemper for sunnere konkurranse i mobilbransjen. Andre gode mobilabonnementer innenfor denne kategorien er Release sitt 1GB abonnement til 129 kr/mnd og Gudbrandsdal Energi/Mobil sitt 1GB til 129 kr/mnd. Alle tre mobilabonnementer tilbyr fri tale, SMS & MMS, har Telenor dekning og tilbyr data rollover. Release og Sky mobil har ingen bindingstid på noen av abonnementene sine.

Beste og billigste mobilabonnement for medium forbruk: Chilimobil

Et medium forbruk tilsvarer oftest en datapakke 3GB. I Norge er det få mobilabonnementer som tilbyr 3GB mobilabonnement, men Chili Mobil er en av de som tilbyr 3GB til 199 kr/mnd. Andre 3G mobilabonnementer er Sky Mobil med 3G til 239 kr/mnd, OneCall med 3G til 239 kr/mnd og Gudbrandsdalen Energi/Mobil med 3G til 249 kr/mnd. Chili Mobil og OneCall tilbyr Telia dekning, mens Gudbrandsdalen Energi/Mobil og Sky Mobil tilbyr Telenor dekning. Alle mobilabonnementer tilbyr fri tale, SMS & MMS og data rollover.

Beste og billigste mobilabonnement for stort forbruk: Scoopr og Chilimobil

Et stort fobruk tilsvarer en datapakke på 6GB til 7GB i måneden. Her tilbyr Scoopr, gamle Hudya, et abonnement med 6GB til 269 kr/mnd. Andre alternativer er Chilimobil med 7GB til 279 kr/mnd, OneCall med 7GB til 289 kr/mnd og Sky Mobil med 7GB til 289 kr/mnd. Scoopr og Sky Mobil tilbyr Telenor dekning, mens Chilimobil tilbyr Telia dekning. Det er ingen bindingstid på noen av abonnementene, og alle kommer med fri tale, SMS & MMS. 

Flere mobilleverandører tilbyr også mobilabonnementer med 15GB, men her får du nesten mer for pengene om du velger et mobilabonnement med fri databruk. Release tilbyr 15GB til 399 kr/mnd, Chilimobil tilbyr 15GB til 299 kr/mnd og Telia tilbyr 15GB til 479 kr/mnd. Dermed er Chilimobil vurdert som det billigste alternativet for mobilabonnement for stort forbruk, som medium forbruk. 

Beste og billigste mobilabonnement for fri databruk: Chilimobil

At mobiloperatører tilbyr mobilabonnementer med fri data, betyr nødvendigvis ikke at mobilselskapene tilbyr ubegrenset databruk. Fri data betyr ofte 1000 GB. Chilimobil laserte Norges første mobilabonnement med tilnærmet fri data, og siden har storaktørene som Telenor, Telia og Ice, hvor alle mobilselskapene har sitt eget nettverk, kommet med sin variant. 

Chilimobil Fri data er Chilimobil sitt fri data abonnement til 499 kr/mnd. Abonnementet er begrenset til maks 5GB på en dag hvor overskridelse av data pr dag fører til at hastigheten senkes. 

Telia X koster 579 kr/mnd og er Telia sitt svar på ubegrenset data. Dette har også en maks grense på 40GB, hvor hastigheten reduseres ved overskridelse. 

Telenor Next er Telenor sitt mobilabonnement med fri data, og forbrukere kan velge mellom tre hastigheter. De tilbyr 549 kr/mnd med 10/Mbits i surfe hastighet, som tilsvarer en enkel hverdagsbruk. En raskere hastighet med 100/Mbits for 599 kr/mnd, og maksimal fart på 300/Mbits for 799 kr/mnd. 

Med Ice Frihet gir Ice deg friheten til å bruke 1000 GB til 99 kr/mnd utover alle andre kostnader, og kan bare brukes med Ice sitt nettverk. Et av kravene er at du minimum ha mobilabonnement for bedrift eller privat på 8 GB eller mer for å få tilgang til Ice Frihet. 

En totalvurdering av mobilabonnementene viser at Chilimobil tilbyr det billigste mobilabonnementet i 2022 for medium, stor og fri databruk. Dermed er det opp til deg som forbruker å vite hvor mye data du egentlig har behov for. Aktører som Release og Sky Mobil tilbyr det billigste og beste mobilabonnementet for lite forbruk. De støtter en mer bærekraftig fremtid med mindre og mer miljøvennlig mobilbruk, og gir deg alternativet for å heller kjøpe ekstra datapakker i måneden om du har behov for det. Mange trenger faktisk mindre data enn de tror. For å bli klokere på hvilket mobilabonnement som passer deg kan lese 5 gode råd når du skal velge mobilabonnement.